Luistertip: podcast over de Blue Zones

headphones

Beeld: Alex Gruber via Unsplash

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNu een luister-, lees- of kijktip. Vandaag tippen we een podcast-aflevering van The Ultimate Health Podcast waarin Dan Buettner vertelt over de ‘Blue Zones’. 

Kent u iemand in uw omgeving die de 100 jaar nadert of de 100 al is gepasseerd? In de zogenaamde ‘Blue Zones’ is het geen zeldzaamheid, daar worden mensen gemiddeld 100 jaar of ouder. National Geographic fellow en bestsellerauteur Dan Buettner vond vijf gebieden op aarde die hij als Blue Zone categoriseerde: Ikaria in Griekenland, Sardinie in Italie, Nicoya in Costa Rica, Okinawa in Japan en Loma Linda in Californië. 

Ik ben diëtist in opleiding en net gestart als stagiaire bij Voeding Nu. De Blue Zones interesseren mij omdat ik graag culturen vergelijk en vanuit elke cultuur weer iets wil meenemen naar onze leefregels/levenswijze. Ik vind de diëtetiek zo’n mooi vak omdat er altijd nieuwe onderzoeken worden gedaan en we nooit zijn uitgeleerd.  

Waarin verschilt de levenswijze van deze mensen wonend in de Blue Zones vergeleken met onze levenswijze? En welke gewoontes hebben deze mensen die ze zo gezond maken? In deze podcast met Dan Buettner komen antwoorden op deze vragen en verschillende onderwerpen zoals het drinken van wijn en de vier beste voedingsmiddelen aan bod. 

Klik hier om naar de podcast te gaan.

Lees ook
Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok Michael van ’t Hoff lanceert de app Smaakpupil, een methode voor mensen die last hebben van smaakverlies. Via deze app krijgen zij advies over het toevoegen van smaakmakers aan de maaltijd, die helpen bij verbetering van de smaakprikkels en eetlust.

Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Tot en met zondag 16 januari kun je stemmen op je favoriete innovaties voor de Gezonde Innovatie Awards, een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Foodlog en FoodPersonality reiken de prijs uit.

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

In dit artikel bespreekt de webredactie van Voeding Nu de leukste/interessantste/meest spraakmakende Voeding Nu-artikelen van het jaar: van hersenen, via de schooltuin tot laboratoriumkoffie.