Sopaipillas

attachment-Spinaziequiche

Het regent niet vaak in Chili, althans dat hoorden wij voordat we verhuisden. Sinds we hier wonen, hebben we toch al enkele flinke stortbuien meegemaakt.

Die regen heeft ook voordelen, want hoog in de bergen is het sneeuw en ik houd enorm van skiën. Daarnaast eten Chilenen met regen Sopaipillas en die vind ik heerlijk.

Sopaipillas zijn een soort pompoenbroodjes. Geen brood met pompoenpitten, zoals we dat in Nederland kennen, maar echte pompoenbroodjes. De geroosterde pompoen wordt gepureerd en gemengd met bloem, zout en bicarbonaat. Daarna worden er beignets van gekneed en gefrituurd. Een beetje vet, maar (of dus) heel lekker.

De sopaipilla eet je met Pebre, een ander typisch Chileens gerecht. Echt comfortfood om een regenachtige dag mee door te komen.

Terug naar de pompoen. De pompoen kennen we in veel verschillende soorten en maten. Wist je dat zelfs de courgette tot de pompoenfamillie behoort? Ik ben gek op courgette. En op pompoen. Je kunt eindeloos variëren met pompoen. Geroosterd, gegrild, in soep of als pasta-vulling. De pompoen wordt veel gegeten in de herfst, maar is in de zomer ook heerlijk in een salade of hartige taart.

Laatst zag ik dit filmpje op het youtube kanaal van Jamie Oliver (pas op, het kijken van dit kanaal is voor #foodies erg verslavend). Ik kwam net terug van La Vega (de grootste groente- en fruitmarkt van Santiago) en vol enthousiasme gooide ik twee flespompoenen in de oven. Ik maakte alledrie de recepten uit de vlog en ze waren verrukkelijk!

Nou staat Jamie bekend om zijn veelvuldige gebruik van superlatieven - een reden om altijd zijn engelse boeken te kopen in plaats van de vertaalde versies - en zo bleek het aantal van twee flespompoenen per week, voor ons gezinnetje van 3, enigszins overdreven. Er bleef dus voldoende geroosterde pompoen over om mijn zoon dagen van te voeden en zelf mee te experimenteren. Of dat gelukt is? Ja, natuurlijk!

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...