Averbode brood, kaas en bier!

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Abdij van Averbode verkoopt sinds kort Averbode brood, kaas en bier! Voor de productie deden de norbertijnen beroep op La Lorraine Bakerie Group, Belgomilk en brouwerij Huyghe.

De norbertijnengemeenschap maakte bewust producentenkeuzes. La Lorraine Bakery Group werd gekozen als partner om het nieuwe abdijbrood van Averbode te maken. Net zoals de abdij draagt ook de bakkerijgroep authenticiteit en traditie hoog in het vaandel.

Duurzame brouwerij

Het bier brouwt familiebrouwerij Huyghe. Deze familiebrouwerij is de enige brouwer in België die een bier in zijn gamma heeft dat zowel het fairtrade, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder zijn alle recente investeringen bij de duurzame brouwerij er op gericht om de ecologische voetafdruk bij het productieproces te blijven verlagen.

Coöperatieve samenwerking

Belgomilk produceert en brengt de abdijkaas op de markt. Samenwerken is een basisprincipe dat zowel eigen is aan een zuivelcoöperatie als aan een abdij. Averbode zal met ook toetreden tot de zuivelcoöperatie Milcobel en op die manier zelf een duurzame bijdrage leveren aan de creatie van Averbode abdijkaas.

Lees ook
Meelwormenshake prima voor spieropbouw

Meelwormenshake prima voor spieropbouw

Wil je duurzamer werken aan je spieropbouw? Dan is insecteneiwit in je shake mogelijk een geschikt alternatief voor eiwit uit melkproducten. Wetenschappers van de Universiteit Maastricht deden er onderzoek naar.

Cultivated en AlgO winnaars ReThink Protein Challenge

Cultivated en AlgO winnaars ReThink Protein Challenge

In de Grand Finale van de ReThink Protein Challenge, georganiseerd door Wageningen University & Research, kwamen Cultivated en AlgO als winnaars uit de bus. Ze bedachten unieke innovaties die kunnen bijdragen aan de eiwittransitie.

EU subsidieert ontwikkeling duurzaam extractiemiddel eiwitten en oliën

EU subsidieert ontwikkeling duurzaam extractiemiddel eiwitten en oliën

De Europese Unie heeft een subsidie van 2,8 miljoen euro toegekend voor de verdere ontwikkeling van EcoXtract, een middel dat op duurzame wijze plantaardige oliën en eiwitten extraheert.