Glutenvrije chocolade met marshmellows wint Free From award

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

De chocoladebrokjes met marshmellows in een beker van het Britse bedrijf Perkier vonden de bezoekers van de Free From Food beurs, op 3 en 4 juni in Brussel, het meest innovatieve product.

Perkier kreeg voor de glutenvrije brokken de eerste Free From award uitgereikt tijdens de tweede editie van de Free From Food Expo. Ongeveer 400 van de 1000 stemmen gingen naar de gluten-en tarwevrije snack.

De bezoekers waardeerden dat het product uit te delen was. Bovendien reageerden ze positief op de bijzonder kleurrijke beker.

Ontbijt en snacks

Perkier richt zich op glutenvrije- en tarwevrije ontbijtproducten en snacks. Het bedrijf gebruikt glutenvrije grondstoffen zoals haver, boekweit, bruine rijst en gierst.

Behalve de winnende chocolade/marshmellowbrokken (Rocky Road genoemd in Engeland), heeft het bedrijf in het assortiment ontbijtgranen en een bakje met glutenvrije pap. Daar hoeft alleen maar heet water bij.

De verpakking heeft bewust een kleurrijke speelse uitstraling om ‘free from’ producten gewild te maken bij iedereen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Overgang naar alternatieve voedingseiwitten versnellen’

‘Overgang naar alternatieve voedingseiwitten versnellen’

Essentieel onderdeel van de Europese plannen om in 2050 klimaatneutraal te zijn, is de eiwittransitie. In dit kader is in Wageningen het project Giant Leaps gestart. Projectleider Paul Vos heeft vier jaar en 12 miljoen euro ter beschikking.

Op weg naar gezonde en duurzame voeding

Op weg naar gezonde en duurzame voeding

Op initiatief van Cosun Nutrition Center heeft een rondetafeldiscussie plaatsgevonden over de eiwittransitie. In deze bijeenkomst passeerden diverse onderwerpen de revue, zoals gezondheidseffecten, consumentengedrag en factoren die de transitie belemmeren.

Insecten eten, zijn we er klaar voor?

Insecten eten, zijn we er klaar voor?

Entomofagie, de technische term voor het consumeren van insecten, is voor de meeste Nederlanders nog geen alledaagse kost. Mogelijk wordt het wel een belangrijke speler in het voorkomen van een dreigend voedseltekort in de toekomst. Zijn we er klaar voor?