Kennisinstituut Bier introduceert voorlichtingsmateriaal over diabetes en alcohol

attachment-mooibier

Kennisinstituut Bier introduceert, in samenwerking met andere organisaties, voorlichtingsmateriaal over hoe mensen met diabetes verantwoord alcohol kunnen drinken. Zorgverleners kunnen het materiaal gratis bestellen.

Met het voorlichtingsmateriaal wil Kennisinstituut Bier expertise verspreiden over verantwoorde bierconsumptie. Het instituut vertaalt wetenschappelijke kennis naar bruikbare informatie.

 

Voedingsrichtlijn Diabetes 2015

Het materiaal is gebaseerd op de vernieuwde Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) Voedingsrichtlijn Diabetes 2015. Volgens het Kennisinstituut Bier kan matige alcoholconsumptie bij volwassenen met diabetes de insulinegevoeligheid verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten verlagen.

 

Materiaal

Diabetes Vereniging Nederland (DVN) en diverse beroepsverenigingen en deskundigen hebben meegewerkt aan het materiaal. Het is een scheurblok met 25 dezelfde scheurvellen dat uitleg, aandachtspunten en praktische tips biedt voor mensen met diabetes. Op de omslag staat achtergrondinformatie voor zorgverleners.

 

Gratis bestellen

Op www.kennisinstituutbier.nl/overzicht-materiaal kunnen zorgverleners het voorlichtingsmateriaal Diabetes & Alcohol gratis bestellen of downloaden.

 

Binnenkort is het materiaal ook te vinden via www.zorgstandaarddiabetes.nl in het ondersteuningsaanbod van de Nederlandse Diabetes Federatie. Bovendien heeft het DVN de folder opgenomen op haar website.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Nieuwe NDF Voedingsrichtlijn Diabetes voedingszorg op maat

Lees ook
Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Uit Voeding Nu 3: Met zijn boek Drankje? trapt David Nutt tal van open deuren in. Ook zijn afkeer van alcoholgebruik steekt hij – in tegenstelling tot wat hijzelf beweert – niet onder stoelen of banken. Toch is het van oorsprong Britse boek in diverse opzichten een eyeopener.

Goed eten voor een goed microbioom

Goed eten voor een goed microbioom

Het eten en drinken van veel fastfood, alcohol en suiker leidt eerder tot ontstekingen in het lichaam. Een groenterijk dieet heeft juist het tegenovergestelde effect, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG.

Van langer leven naar zo lang mogelijk gezond leven

Van langer leven naar zo lang mogelijk gezond leven

Wereldwijd worden mensen steeds ouder. De mate waarin individu en samenleving kunnen profiteren van deze extra jaren hangt sterk af van één sleutelfactor: gezondheid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we wereldwijd gezond ouder worden en voedingsgerelateerde, niet-overdraagbare ziekten worden voorkomen? Een gepersonaliseerde levensloopbenadering als...