McDonald’s introduceert veggie nuggets

Foto-Veggie-Nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.

Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten.

Veggie Nuggets

De Veggie Nuggets zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels en geven Nederlanders die een dagje geen vlees willen eten een alternatief op de kip nuggets. Ze zijn tijdelijk verkrijgbaar als portie van zes, negen en twintig Nuggets en als portie van vier in het Happy Meal.

Meer alternatieven

Naast de Veggie Nuggets introduceert McDonald’s ook de Veggie falafel salade en de Veggie Homestyle Mexican Salsa.

Flexitariërs

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communications & Insights vertelt: “We zien in de samenleving meer en meer een beweging van vlees naar vegetarische producten. De groep flexitariërs, consumenten die af en toe geen vlees eten, in Nederland groeit en daarmee ook de vraag naar vegetarische producten. Ik ben blij dat we onze gasten nu met de Veggie Nuggets kennis kunnen laten maken met een nieuwe vegetarische variant op onze menukaart.”

Lees ook
Nederlandse Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

Nederlandse Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

De Nationale Week Zonder Vlees wordt vanaf 2023 Europees uitgebreid. Het eerste land dat aan de beurt is in deze uitbreiding is België, in oktober 2023. Na België zullen andere Europese landen volgen.

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Roadmap voor vegetarische voeding in Topsportrestaurant Papendal

Roadmap voor vegetarische voeding in Topsportrestaurant Papendal

Dagelijks trainen er ruim 400 sporters op Papendal, maar slechts een kleine groep eet in het Topsportrestaurant vegetarisch. Dat terwijl het aantal flexitariërs sterk toeneemt. Daarom ontwierp sporter Jim Heijnman voor zijn afstudeeropdracht Strategic Product Design aan de TU Delft een roadmap voor het succesvol implementeren van vegetarische voeding...

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief