Online event: De dilemma's van duurzaam eten

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash (1)

Beeld: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash

Op donderdag 20 mei vindt de tweede Food Inspiration Session plaats. Tijdens deze online bijeenkomst, georganiseerd door Nutrimedia en Fix13, spreken verschillende experts over de dilemma's van duurzaam eten.

Duurzaamheid is, zeker wat betreft voeding, een veelbesproken onderwerp. Maar wat is duurzaam eten eigenlijk? "Het gaat vooral over evenwicht tussen mens, milieu en economie én het minder uitputten van de aarde", schrijft de organisatie. "Hoe houden we het overzicht en de focus? En in hoeverre is duurzaam ook gezond? Dát is waar we het over hebben tijdens deze 2e Food Inspiration Session."

Debora van Zee, consultant bij Food2future, zal het hebben over hoe de gangbare manier van voedselvoorziening niet houdbaar is. Ook wordt er gepraat over hoe duurzaam en gezond niet altijd samen gaan, met aan het woord Pieter van 't Veer, hoogleraar Nutrition, Public Health and Sustainability at Division of Human Nutrition bij Wageningen University & Research. Loes van der Meulen, chef SRV-wagen De Blauwe Tomaat, bespreekt prioriteiten: "Duurzaam? Zorg eerst voor gezond voedsel voor iedereen!" is de titel van haar talk. Tot slot praat Stephan Peters, manager Voeding en Gezondheid van de Nederlandse Zuivel Organisatie, over de kosten en baten van een duurzame voedseltransitie.

Organisatoren Suzan Tuinier (Nutrimedia) en Ivonne Pappot (Fix13) begeleiden de interactieve sessies. Het online event op 20 mei duurt van 16:00 uur tot 17:30 en kost €29,50. Maar informatie en tickets vind je via fix13.nl/2de-food-inspiration-session.

Lees ook
De passie van: NAV-lid Corné van Dooren

De passie van: NAV-lid Corné van Dooren

Uit Voeding Nu 3: De passie van NAV-lid Corn'e van Dooren: ‘Ik kijk uit naar onderzoek over de biodiversiteit op ons bord’

Interview Guido Camps: Vet lekker!

Interview Guido Camps: Vet lekker!

Uit Voeding Nu 3: Het zijn niet alleen bouwstenen en smeermiddelen voor ons lichaam, vetten bepalen ook de smaak van voedingsmiddelen. Waarom vinden we vet eigenlijk zo lekker? Dr. Guido Camps, dagvoorzitter en spreker op het congres VoedingNL 21 over Vet en metabole gezondheid: “Vet is gewoon de zesde smaak, naast zoet, zout, zuur, bitter en umami.”

Eetgedrag is weinig veranderingsgezind

Eetgedrag is weinig veranderingsgezind

Als er gezegd – of verzucht – wordt dat een mens eigenlijk nooit verandert, dan gaat het niet alleen over iemands karakter maar ook om gedrag. Gedrag is vaak minder veranderingsgezind dan gedacht of gehoopt. Gewoontes hebben diepe wortels die gedrag ‘vasthouden’. Dit geldt zelfs in deze disruptieve tijden van de coronapandemie. Maar het belang van verandering...