Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Studio Groot Bram en de Toverspiegel

Studio Groot doneert samen met Koppert Cress een prentenboek over gezonde voeding aan alle basisscholen in Westland en Midden-Delfland. Het boek vertelt kinderen de do’s en don’ts van gezonde voeding en legt uit waarom vitamines belangrijk zijn.

Studio Groot, opgericht door basisschooldocent Jennifer Aalbrecht en grafisch designer Sheila Wassink, willen met het prentenboek kinderen bewust maken van gezonde voeding. “‘Bram en de Toverspiegel’ is het eerste prentenboek in deze serie. Met behulp van dit verhaal, streven wij naar een toekomst met allemaal gezonde kinderen.”

Studio Groot werkte samen met tuinder Koppert Cress. Marketing- en communicatiemedewerker Tara Vester van Koppert Cress: “We geloven in dit prentenboek omdat het een gezamenlijke taal creëert. Het beeld van de gezonde groene en de ongezonde rode mannetjes die in harmonie moeten samenleven in onze buik helpt kinderen om actief het gesprek te voeren over voedingskeuzes. Kinderen vragen na het lezen van het boek om een appel, omdat ze ‘nog niet genoeg groene mannetjes hebben gegeten vandaag’. Het is uiteraard kindertaal, maar ook volwassenen nemen de symboliek net zo makkelijk over.”

De scholen in Westland en Midden-Delfland kunnen het boek in mei op de deurmat verwachten. Meer informatie over het boek vind je hier. 

Bron: Koppert Cress

Lees ook
De rol van de diëtist bij kinderobesitas

De rol van de diëtist bij kinderobesitas

‘Lessen uit de stad: een analyse van de integrale aanpak van overgewicht en obesitas bij kinderen in stedelijke gemeenten’. In dit rapport zijn de beste opties verzameld. Welke rol spelen voedingsprofessionals hierin? Volgens Leonie Barelds en Michelle van Roost is kennis uit de praktijk essentieel.

Campagne ‘Trommel zonder Rommel’ wil gezondere broodtrommels voor scholieren

Campagne ‘Trommel zonder Rommel’ wil gezondere broodtrommels voor scholieren

In de broodtrommels van scholieren zit vaak weinig groente of fruit. Daarom is deze week de campagne ‘Trommel zonder Rommel’ van start gegaan. Met deze campagne willen initiatiefnemers Lidl en Voedingscentrum de lunch van basisschoolkinderen gezonder maken.

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

Op 8 september vindt het zesde GroenteCongres plaats met als thema ‘Meer groenten in de zorg’. Tijdens het congres wordt de Best Practice Award 2022 uitgereikt, een award voor producten, concepten of initiatieven die uitdagen tot introductie van gezondere gerechten met meer groenten in de zorg. Ideeën kunnen tot 29 augustus ingestuurd worden.