Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Studio Groot Bram en de Toverspiegel

Studio Groot doneert samen met Koppert Cress een prentenboek over gezonde voeding aan alle basisscholen in Westland en Midden-Delfland. Het boek vertelt kinderen de do’s en don’ts van gezonde voeding en legt uit waarom vitamines belangrijk zijn.

Studio Groot, opgericht door basisschooldocent Jennifer Aalbrecht en grafisch designer Sheila Wassink, willen met het prentenboek kinderen bewust maken van gezonde voeding. “‘Bram en de Toverspiegel’ is het eerste prentenboek in deze serie. Met behulp van dit verhaal, streven wij naar een toekomst met allemaal gezonde kinderen.”

Studio Groot werkte samen met tuinder Koppert Cress. Marketing- en communicatiemedewerker Tara Vester van Koppert Cress: “We geloven in dit prentenboek omdat het een gezamenlijke taal creëert. Het beeld van de gezonde groene en de ongezonde rode mannetjes die in harmonie moeten samenleven in onze buik helpt kinderen om actief het gesprek te voeren over voedingskeuzes. Kinderen vragen na het lezen van het boek om een appel, omdat ze ‘nog niet genoeg groene mannetjes hebben gegeten vandaag’. Het is uiteraard kindertaal, maar ook volwassenen nemen de symboliek net zo makkelijk over.”

De scholen in Westland en Midden-Delfland kunnen het boek in mei op de deurmat verwachten. Meer informatie over het boek vind je hier. 

Bron: Koppert Cress

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Obesitas, begint het in het babybrein?

Obesitas, begint het in het babybrein?

Er zijn steeds meer volwassenen én kinderen met obesitas. Ligt dat aan de voeding, de hoeveelheid beweging of is sprake van erfelijke aanleg? Onderzoek laat zien dat er ook iets fout kan zijn gegaan in de ontwikkeling van de hersenen.

Op weg naar advies voor prematuren

Op weg naar advies voor prematuren

In achttien Nederlandse ziekenhuizen loopt een onderzoek naar vast voedsel bij baby’s om overgewicht in een later leven te voorkomen. Karin Vissers, kinderarts in opleiding, hoopt op deze SPOON-studie te promoveren.

Het belang van ervaringsgerichte voedseleducatie

Het belang van ervaringsgerichte voedseleducatie

Hoe groeien tomaten? Wat is gezonder: groenten stomen of koken? Vragen die het gros van de Nederlanders moeilijk te beantwoorden vindt, terwijl voedselvaardigheden en voedingskennis juist de basis zijn voor goede gezondheid.