Productnieuws: Jumbo en Verspillingsfabriek introduceren ketchup van ‘geredde’ tomaten

attachment-Jumbo-geredde-tomatenketchup

Jumbo lanceert samen met de Verspillingsfabriek drie ketchupvarianten van ‘geredde tomaten’. Hiermee wil de supermarktketen de voedselverspilling in de keten verder terugdringen.

De ketchups bevatten rond de 70 procent aan ‘geredde’ tomaten. Ketchup van het huismerk van Jumbo bestaan in de varianten Tomatenketchup, Curryketchup en BBQ-ketchup en zijn ontwikkeld in het Jumbo Innovatie Lab door Ton Verhaar, chef-kok Jumbo-supermarkten.

Voedselverspilling

Jumbo zegt het terugdringen van voedselverspilling een belangrijk thema te vinden binnen zijn duurzaamheidsbeleid. Zo wil Jumbo geen eetbaar voedsel weggooien, maar hier nieuwe producten voor ontwikkelen.

Geen tomatenpuree

Ed van de Weerd, Commercieel directeur Jumbo: 'We zijn erg trots op deze introductie van een nieuw en verrassend concept: verse ketchup. Natuurlijk is ketchup een bekend product, maar ketchup op basis van geredde verse tomaten in plaats van tomatenpuree smaakt verrassend anders.'

Minder suiker en zout

'We hebben recepturen gebruikt die veel minder suiker en zout bevatten. Met als resultaat drie heerlijke verse ketchups waarbij je, als je deze met houdbare ketchups vergelijkt, echt een groot verschil proeft,' aldus Van de Weerd.

Samenwerking

Ook de Verspillingsfabriek is blij met de nieuwe ketchups. 'Ik ben er trots op dat we samen met Jumbo op deze manier voedselverspilling verder proberen terug te dringen. Met de introductie van deze verse ketchups laten we zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat de consument gaat nadenken over het thema voedselverspilling en een bewuste keuze kan maken uit eerlijke producten met een minimale milieu-impact', zegt Bob Hutten, initiatiefnemer van de Verspillingsfabriek.

Op de website van Jumbo zijn de prijs en overige informatie te vinden.

Lees ook
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Gisteren ging de vierde Nationale Suiker Challenge van start. Dit jaar proberen 50.000 Nederlanders een week lang geen producten te eten en te drinken met toegevoegde suikers.