Rodenbach innoveert
Na maandenlange research en ontwikkeling zijn de brouwers van Brouwerij Rodenbach fier om hun jongste telg Rodenbach Rosso voor te stellen.
Het gaat om een authentiek, licht verteerbaar, zuurzoet verfrissend bier. Het wordt gebrouwen op basis van 2-jarig, op eikenhouten foeders gerijpt, Rodenbach gemengd met jonge Rodenbach.
Het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessen frambozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten. De unieke frisfruitige smaak dankt het zomerbier vooral aan de zorgvuldig gekozen cocktail van vruchten en het op hout gerijpte bier.
Meer over
Lees ook
WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten
Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.
Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad
Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...
Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter
Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.