‘Sterker lichaam bij mannen door intelligentie’

attachment-dr-e3ecab28514f217694bdfbc243c06041

Een hogere intelligentie bij mannen van middelbare leeftijd leidt er mogelijk toe dat ze beter in vorm blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen bij 2848 Deense mannen in de leeftijd van 48 tot 56 jaar.

Aan het onderzoek deden 2848 mannen mee in de leeftijd van 48 tot 56 jaar. Het onderzoek is recent gepubliceerd in de Journal of Aging and Health.

 

In vorm

Uit het onderzoek blijkt dat sterkere armen, benen en ruggen gemiddeld vaker voorkomen bij mannen die intelligenter zijn. Ook hadden deze mannen een betere balans.

 

Beter begrijpen

Een mogelijke verklaring volgens de onderzoekers zou kunnen zijn dat intelligente mensen informatie over gezondheid beter begrijpen. Daardoor zijn zij beter in staat om bepaalde adviezen beter op te volgen, zoals regelmatig sporten.

 

De onderzoekers vinden dan ook dat interventies voor de volksgezondheid voor iedereen begrijpelijk moeten zijn, zodat op jonge leeftijd immobiliteit kan worden voorkomen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Minder kans op kanker door consumeren groente en fruit

Lees ook
Vrijdagtip | Wandelapp ‘Ommetje’

Vrijdagtip | Wandelapp ‘Ommetje’

Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij de app Ommetje. Ommetje motiveert je om regelmatig te gaan wandelen. Met succes, want tijdens mijn stagedagen thuis is zo’n frisse neus enorm welkom.

Kijktip: The Game Changers

Kijktip: The Game Changers

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNU een kijk-, luister- of leestip. De vrijdagtip van deze week is de Neflix documentaire The Game Changers waarin het verhaal van James Wilks verteld wordt.

Column | Thrill seeken

Column | Thrill seeken

'Waarom doe ik dit eigenlijk?’ vraag ik aan mijn triathlonmaatje. Het is veel te vroeg, het water ijskoud en ik ben ontzéttend nerveus. Eenmaal gestart, zwem ik de spanning en de kou weg en fiets en loop ik de benen uit mijn lijf. Na de finish voel ik me euforisch en ik straal de rest van de dag. Dáárom doe ik dit dus!