Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

WUR Symposium Gezonde voeding kinderen

Wageningen Academy organiseert op 17 mei het symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen. Het doel van dit symposium is om vanuit Wageningen University & Research - in samenwerking met externe partners - kennis te delen op de thema’s gezond en duurzaam eten, een gezonde omgeving, voedingsgedrag en gezondheidsinterventies bij kinderen en jongeren. Ook zijn er diverse discussierondes over relevante onderwerpen zoals voedseleducatie en ouderbetrokkenheid.

Het symposium is voor iedereen die betrokken is bij gezonde en duurzame leefstijl en jeugd, in het bijzonder gemeenten, GGD-medewerkers, artsen, diëtisten, beleidsmakers, overheden, onderwijsinstellingen, onderzoekers, coaches, JLE-makelaars, JOGG-regiseurs en het bedrijfsleven.

Het symposium bestaat uit een online onderdeel en een onderdeel op locatie: een mix van lezingen en interactieve sessies. Meer informatie over het symposium, de lezingen of aanmelden is te vinden via deze link.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Leefstijlinterventie verbetert fysiek functioneren thuiswonende ouderen

Leefstijlinterventie verbetert fysiek functioneren thuiswonende ouderen

Hoe houd je thuiswonende ouderen langer zelfredzaam? Wageningen Academy (Wageningen University & Research) ontwikkelde een opleiding die diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches die helpt het gevecht tegen het strammer wordende lichaam van ouderen aan te gaan, zodat ze langer gezond en fit blijven.

Kooklessen op basisscholen leren kinderen over smaak en eten

Kooklessen op basisscholen leren kinderen over smaak en eten

Volgende week geven 120 koks in het hele land een kookles in groep 6, 7 of 8. Door deze kooklessen leren kinderen in het hele land over smaak en eten. Ook leren ze hoe je gezonde producten in gerechten kunt verwerken.

Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. De Gezonde Smikkelweken zijn bedoeld om kinderen van 4 tot 12 jaar op BSO’s bewust te maken van gezond eten. Organisator Stichting Spoony roept BSO’s in Nederland op om aan het begin van de zomervakantie mee te doen met het geheel verzorgde programma vol gezonde en duurzame...