The Insect Cookbook wint internationale prijs

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

The Insect Cookbook – Food for a Sustainable Planet van Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke heeft de eerste prijs gewonnen op het 2014 Green Book Festival in San Francisco in de categorie kookboeken.

De prijs laat zien dat de boodschap van de Wageningse auteurs internationaal doorbreekt. The Insect Cookbook schetst het nut en de noodzaak van insecten als duurzame eiwitbron van de toekomst.

Topchef René Redzepi van Noma

Naast de talrijke fraai geïllustreerde recepten bevat het boek interviews met invloedrijke personen. Zo beschrijft topchef René Redzepi van Noma - het beste restaurant ter wereld - hoe belangrijk insecten voor hem zijn om nieuwe smaken aan zijn keuken toe te voegen.

Kofi Annan en Herman Wijffels

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan benadrukt het belang van onderwijs en voorlichting om mensen in het Westen kennis te laten maken met de deze voedselbron.

Topeconoom Herman Wijffels beschrijft de betekenis van insecten als eiwitbron voor een circulaire economie.

WUR

Lees ook
WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.