The Insect Cookbook wint internationale prijs

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

The Insect Cookbook – Food for a Sustainable Planet van Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke heeft de eerste prijs gewonnen op het 2014 Green Book Festival in San Francisco in de categorie kookboeken.

De prijs laat zien dat de boodschap van de Wageningse auteurs internationaal doorbreekt. The Insect Cookbook schetst het nut en de noodzaak van insecten als duurzame eiwitbron van de toekomst.

Topchef René Redzepi van Noma

Naast de talrijke fraai geïllustreerde recepten bevat het boek interviews met invloedrijke personen. Zo beschrijft topchef René Redzepi van Noma - het beste restaurant ter wereld - hoe belangrijk insecten voor hem zijn om nieuwe smaken aan zijn keuken toe te voegen.

Kofi Annan en Herman Wijffels

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan benadrukt het belang van onderwijs en voorlichting om mensen in het Westen kennis te laten maken met de deze voedselbron.

Topeconoom Herman Wijffels beschrijft de betekenis van insecten als eiwitbron voor een circulaire economie.

WUR

Lees ook
Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Inmiddels is breed bekend dat het belangrijk is om minder dierlijk eiwit te consumeren. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij innovatieve voedingsproducten, zoals vleesvervangers,” benadrukt WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl Emely de Vet. Dit artikel beargumenteert...

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Er wordt steeds meer plantaardig gegeten. Plantaardige voedingsmiddelen als vervanging van dierlijke producten zijn vaak gemaakt van soja. Voor lange tijd was er weinig bekend over de impact van het bewerken van soja op de eiwitkwaliteit. In een nieuwe studie van Unilever in samenwerking met de WUR (Wageningen university & research) wordt er duidelijkheid...

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief