Productnieuws: Vedgy Kitchen wil groenteconsumptie bevorderen

Packshot-persbericht-V1008-A1200x800

Het nieuwe merk Vedgy Kitchen brengt vegetarische producten op de markt die rijk zijn aan groente. Hiermee wil het bedrijf de groenteconsumptie bevorderen.

Vedgy Kitchen is de nieuwe naam van Samhoud Food, producent van vegetarische producten.

Burgers, ijsjes en maaltijden

Op dit moment bestaat het assortiment van Vedgy uit een kaassoufflé met bloemkool, nuggets met aubergine, een champignonfrikandel, tomatengehakt en een asperge-, pompoen- en tomatenburger. De producten bestaan voor 38 tot 61 procent uit groente.

De nuggets en de asperge- en pompoenburger zijn ook geschikt voor veganisten. Het bedrijf is van plan om meer producten aan het assortiment toe te voegen, waaronder ijsjes en maaltijden.

Recepturen van chefkok Moshik Roth

De producten zijn gemaakt met recepturen van 2-Michelinsterren chef Moshik Roth. Vedgy Kitchen gebruikt geen palmolie, soja of onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid. Bovendien zijn de producten een bron van vezels en eiwitten.

Groenteconsumptie

Van de aanbevolen 250 gram groente per dag, eten Nederlanders gemiddeld maar 131 gram, aldus het Voedingscentrum. Volwassenen eten gemiddeld 145 gram groente per dag. Daarom heeft Vedgy Kitchen de missie om groente eten voor iedereen zo lekker en gemakkelijk mogelijk te maken.

De producten zijn verkrijgbaar bij DEEN, PLUS, Dirk, DekaMarkt en Picnic.

Lees ook
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.

Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Van alle Europeanen eten Nederlanders de meeste vleesvervangers. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen, gepubliceerd door het Smart Protein project, in samenwerking met ProVeg International. Ook besteden we het meeste geld aan plantaardige vervangers.