Veel suiker en zout in barbecuesauzen

BBQ_unsplash

Foto: Unsplash

Het Voedingscentrum vergeleek zes kant-en-klare barbecuesauzen met elkaar. Daaruit blijkt dat een groot aantal sauzen veel suiker en zout bevat.

Voedingscentrum nam de barbecuesauzen van Heinz, Dirk, Calvé, Yildriz, Jumbo en Remia onder de loep. Vooral de sauzen van Heinz, Yildriz en Jumbo bevatten opvallend veel suiker, namelijk tussen de 29 en 32 gram per 100 gram saus. In de barbecuesaus van Remia zit de minste suiker (slechts 3 gram per 100 gram), maar deze saus bevat van de geteste sauzen wel het meeste zout (2,2 gram per 100 gram saus). Het Voedingscentrum raadt consumenten aan het etiket te bekijken en saus te kiezen met minder suiker of zout.

De zout- en suikergehaltes van de vergeleken sauzen zijn te bekijken op de website van het Voedingscentrum.

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
In 80 jaar van voorlichtingsbureau naar voedingscentrum

In 80 jaar van voorlichtingsbureau naar voedingscentrum

Van schaarste, via overvloed, naar een duurzame toekomst. Met een symposium onder die titel viert het Voedingscentrum haar 80e verjaardag. Een korte terugblik en vooral - wat verder - vooruitkijken. Het streven: een gezonder en duurzamer Nederland.

Standpunt Voedingscentrum | Factsheet: invloed van opvoeding op eetgedrag van kinderen

Standpunt Voedingscentrum | Factsheet: invloed van opvoeding op eetgedrag van kinderen

Al van jongs af aan krijgen kinderen allerlei eetgewoonten aangeleerd, zoals samen aan tafel en de televisie uit tijdens het eten. Vaak nemen kinderen deze gewoonten mee als ze volwassen worden. Opvoeders spelen dus een cruciale rol in het aanleren van gezonde of juist ongezonde eetgewoonten. Het Voedingscentrum presenteert daarom een herziene factsheet...

Standpunt Voedingscentrum | Zijn plantaardige dranken goed alternatief voor zuivel?

Standpunt Voedingscentrum | Zijn plantaardige dranken goed alternatief voor zuivel?

Voor onze gezondheid en het milieu is het goed om op te schuiven naar meer plantaardige en minder dierlijke voedingspatronen [1, 2]. Minder vlees én minder zuivel zou je misschien zeggen. Maar is het zo simpel?Voor vlees lijkt gezond en duurzaam meer hand in hand te gaan dan voor zuivel. Tegelijkertijd groeit het aanbod aan plantaardige zuivelvervangers...