1. Waarom ben je voedingswetenschappen gaan studeren?
Als tiener sportte ik veel en van de ene trainer kreeg ik het advies veel groente en fruit te eten en de ander zei: neem vooral veel brood. Toen dacht ik: ‘waar zijn die adviezen eigenlijk op gebaseerd?’ Daarnaast kookte ik graag. Daarom besloot ik de opleiding diëtetiek te gaan doen aan de HVA. Tijdens mijn BSc thesis werd ik enthousiast over het doen van onderzoek en hoewel ik mijn stage in het ziekenhuis ook erg leuk vond, besloot ik om de master Nutrition Physiology and Health Status aan de universiteit in Wageningen te gaan doen. Daar verdiepte ik mij in eetgedrag en sensoriek en hoe deze factoren kunnen beïnvloeden wat mensen eten en hoeveel. Na mijn MSc werd ik onderzoeksassistent. Een jaar later werd ik aangenomen op een PhD project en heb ik 4,5 jaar onderzoek gedaan naar de fysiologie onderliggend aan verzadiging. Na mijn PhD heb ik een postdoc gedaan op het 4TU project waar we technologieën hebben ontworpen om gemakkelijker en beter de voedselinname en eetgedrag te kunnen meten.