Kijktip: The Game Changers

game changers

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNU een kijk-, luister- of leestip. De vrijdagtip van deze week is de Neflix documentaire The Game Changers uit 2019, waarin het verhaal van James Wilks verteld wordt. 

James Wilks is een Engelse filmproducent, voormalig topsporter en een veganistische activist. In de documentaire reist hij de wereld af om de beeldvorming te veranderen rondom het eten van dierlijke producten. Tijdens deze reis komen topsporters, brandweerlieden en soldaten aan het woord. Wilks’ ontdekt tijdens deze reis dat het meest optimale dieet voor prestaties en atletisch herstel een volledig plantaardig dieet is. Tegenwoordig presteren vele atleten middels een plantaardig dieet. 

De boodschap dat dierlijke eiwitten negatieve effecten kunnen hebben op ons lichaam is niet nieuw, evenals de boodschap dat een plantaardig dieet een positief effect heeft op onze gezondheid. Maar deze docu laat je zien wat een plantaardig eetpatroon je op persoonlijk vlak kan opleveren. Dat is waar The Game Changers in uitblinkt.

Bekijk The Game Changers op Netflix.

Lees ook
Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit Voeding Nu

In dit artikel bespreekt de webredactie van Voeding Nu de leukste/interessantste/meest spraakmakende Voeding Nu-artikelen van het jaar: van hersenen, via de schooltuin tot laboratoriumkoffie.

Kijk- luister- en leestips voor de vakantie

Kijk- luister- en leestips voor de vakantie

Sinds de zomer van 2021 delen we bij Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. Om het jaar af te sluiten en wat vermaak te bieden terwijl Voeding Nu even met vakantie is, delen we vandaag een hele lijst.

Kijktip │ Broodje Gezond

Kijktip │ Broodje Gezond

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels? Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe....