Kijktip: The Game Changers

game changers

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNU een kijk-, luister- of leestip. De vrijdagtip van deze week is de Neflix documentaire The Game Changers uit 2019, waarin het verhaal van James Wilks verteld wordt. 

James Wilks is een Engelse filmproducent, voormalig topsporter en een veganistische activist. In de documentaire reist hij de wereld af om de beeldvorming te veranderen rondom het eten van dierlijke producten. Tijdens deze reis komen topsporters, brandweerlieden en soldaten aan het woord. Wilks’ ontdekt tijdens deze reis dat het meest optimale dieet voor prestaties en atletisch herstel een volledig plantaardig dieet is. Tegenwoordig presteren vele atleten middels een plantaardig dieet. 

De boodschap dat dierlijke eiwitten negatieve effecten kunnen hebben op ons lichaam is niet nieuw, evenals de boodschap dat een plantaardig dieet een positief effect heeft op onze gezondheid. Maar deze docu laat je zien wat een plantaardig eetpatroon je op persoonlijk vlak kan opleveren. Dat is waar The Game Changers in uitblinkt.

Bekijk The Game Changers op Netflix.

Lees ook
Congres 'Een gezonde toekomst is plantaardig' van PAN Nederland op zaterdag 28 mei

Congres 'Een gezonde toekomst is plantaardig' van PAN Nederland op zaterdag 28 mei

Zaterdag 28 mei 2022 organiseert Physicians Association for Nutrition the Netherlands, PAN Nederland, haar eerste congres: ‘Een gezonde toekomst is plantaardig’ in de Janskerk in Utrecht. Op het congres zal keynote spreker Wendy Walrabenstein de eerste resultaten van haar promotieonderzoek Plants for Joints naar de invloed van een plantaardig leefstijlprogramma...

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het belang van het maken van...

Vegetariërsbond pleit voor recht op vegetarische voeding in de zorg

Vegetariërsbond pleit voor recht op vegetarische voeding in de zorg

De Vegetariërsbond pleit met een petitie voor recht op vegetarische en veganistische voeding in zorginstellingen. De organisatie geeft aan steeds vaker berichten te ontvangen van zorgbehoevenden die geen plantaardige of vegetarische maaltijd op een zorglocatie kunnen krijgen.