Vrijdagtip | Wandelapp ‘Ommetje’

Wandelen herfst

Beeld Dmitry Schemelev via UnSpalsh

Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij de app Ommetje. Ommetje motiveert je om regelmatig te gaan wandelen. Met succes, want tijdens mijn stagedagen thuis is zo’n frisse neus enorm welkom.

Wandelen is een gezonde bezigheid, toch kan het soms lastig zijn om motivatie te vinden hiervoor. Tijdens het thuiswerken even de deur uit voor een frisse neus. Voor zowel je fysieke als mentale gezondheid is dit belangrijk, dat weet men inmiddels wel.

Hersenonderzoeker Erik Scherder heeft om deze reden samen met de Hersenstichting de app Ommetje ontwikkeld. Voor het doen van een Ommetje, krijg je punten en medailles. Daarnaast kan je een wandelcompetitie starten met familie en vrienden. Het niet onderaan willen staan, kan al een motivatie zijn om een Ommetje te gaan lopen. Naast het feit dat de app leuk is, is deze ook leerzaam. Wanneer een Ommetje is afgerond krijg je een hersenfeitje van Scherder.

Ik ben zelf stagiair bij VoedingNu en dit is mijn laatste vrijdagtip, een zeer passende als je het mij vraagt. Redactiewerk gebeurt veel vanuit huis. Thuiswerken kon er bij mij soms voor zorgen dat ik in een sleur raakte. Ik zit thuis, heb weinig aanspraak, en zit achter mijn bureau. Door het gebruiken van Ommetje heb ik, tussen het schrijven door, genoten van wandelingen waar ik veel energie uit haalde om ’s middags mijn productiviteit voort te zetten.

De app is beschikbaar voor Android en in de AppStore. Meer info vind je hier.

Lees ook
Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen, daar draait de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september om. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2 en dit aantal stijgt hard. 2diabeat wil de opmars van diabetes type 2 stoppen door een gezonde leefstijl te promoten. Sporten en bewegen maken daar...

Sprong voorwaarts door metabarcoding

Sprong voorwaarts door metabarcoding

Vlaamse wetenschappers hebben met een op DNA-gebaseerde analysetechniek bederforganismen in voeding aangetroffen die met klassieke analysetechnieken niet opgepikt werden.

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

Tijdens het evenement Food Technology vertelt Maartje Franse van DSM tijdens het Kennisplatform Labmanagers over de ontwikkeling van een nieuw eiwit: CanolaPro, gemaakt van canolazade

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief