Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Garden Gourmet_1

Nestlé vernieuwt het assortiment vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet. Het beleg is volgens de multinational nu ook glutenvrij.

Volgens Nestlé is het vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet ontwikkeld voor flexitariërs en vegetariërs en bestaat uit boterhamworst, kipfilet, kipfilet met tuinkruiden, smeerworst, smeerworst met tuinkruiden en filet americain. De producten zijn nu glutenvrij doordat er geen tarwe meer wordt gebruikt in de recepturen. Daarnaast is volgens Nestlé de gehele productiefaciliteit vrij van tarwe en gluten.  

Smeerworst geliefd

“Alle recepten zijn nu glutenvrij en we hebben met name de smaak en textuur van de boterhamworst en kipfilet verbeterd. Voor de smeerworstjes hebben we dit juist zo dicht mogelijk bij de oude receptuur gehouden, omdat het voor veel mensen geliefde producten zijn”, stelt Riëtte Swart, brand manager Garden Gourmet bij Nestlé Nederland. 

Minder droog

De boterhamworst en kipfilet waren volgens de multinational voorheen aan de droge kant, waardoor de plakken braken bij oprollen of vouwen. De nieuwe variant vegetarische boterhamworst en kipfilet zou nu minder droog moeten zijn. Bij de ontwikkeling van de smaakprofielen is er gekeken naar de favoriete vleessmaken, stelt Nestlé. 

Consumenten inspireren

Wij geloven dat we met deze vernieuwde recepturen meer consumenten kunnen inspireren om vaker te variëren met broodjes en borrelhapjes zonder vlees”, aldus Swart.  

Het nieuwe vegetarische broodbeleg is vanaf deze week verkrijgbaar bij Albert Heijn, Deen, Jumbo, Picnic, Dirk en Deka. 

 
Lees ook
Standpunt Voedingscentrum: voeding en weerstand

Standpunt Voedingscentrum: voeding en weerstand

Er is op dit moment onvoldoende bewijs voor dat de inname van extra voedingsstoffen of -middelen helpt om je weerstand te verhogen. Door gezond te eten ondersteun je je afweer. Of dit helpt om je beter tegen corona te beschermen, weten we niet. Maar je verlaagt wel het risico op overgewicht en chronische ziekten. Van verschillende vitamines en mineralen...

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

Daphne Hieltjes is holistisch onlinediëtist. Ze inspireert en ondersteunt mensen naar een gezondere leefstijl.Daphne heeft eind 2019 de deeltijdstudie Voeding en Diëtetiek afgerond en is nu ongeveer een jaar onlinediëtist. Ze wist al snel dat ze niet de typische diëtist wilde worden die haar cliënten in een praktijk ziet. Het plaatsonafhankelijk zijn...

De inflammatoire eigenschappen van het dieet en het risico op niet-overdraagbare ziekten

De inflammatoire eigenschappen van het dieet en het risico op niet-overdraagbare ziekten

Een hogere DII-score reflecteert een dieet dat meer risico geeft op ontstekingen. Het doel van deze review is het onderzoeken van de beschikbare wetenschappelijke literatuur over de DII-score in relatie tot niet-overdraagbare ziekten en het bespreken van de belangrijkste bevindingen.Niet-overdraagbare ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes,...