Aspergewijn of –ijs proeven? Kom naar De Aspergewinkel!

attachment-asperge-ijs

Tijdens het aspergeseizoen 2017 strijkt er een tijdelijk een winkel neer in hartje Den Bosch om iedereen kennis te laten maken met de wereld van het witte goud: De Aspergewinkel.

Tot en met 24 juni kunnen bezoekers bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties.

Donderdag 13 april was de officiële opening van de winkel aan de Visstraat 14, tussen 13.00 en 15.00 uur. De aftrap op een speciale ‘fiets-met-aspergesmoothie-blender’ luidde de officiële opening in van Dé Aspergewinkel (zie foto 3).


Vers gekochte asperges kunnen deze middag meteen worden geschild in de schilmachine en het winkelpersoneel staat klaar om alle mogelijk vragen over asperges te beantwoorden.

Asperge-ijs, aspergevlaai en aspergewijn

Van bewaartips tot het delen van leuke feitjes en weetjes over dit Nederlandse product. Ook zijn er regelmatig proeverijen van aspergegerechten en van bijzondere specialiteiten zoals asperge-ijs, aspergevlaaitjes en aspergewijn.

Aspergeteler

Dé Aspergewinkel is een initiatief van ZON fruit & vegetables, in 1915 opgericht uit de Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging ZON. De internationale verkooporganisatie wil de consument graag inspireren over de asperge, volgens hen de koningin der groente.

Beleef, proef en ontdek

Onder het motto ‘Beleef, proef en ontdek’ laten ze zien dat naast de traditionele gerechten ook andere verrassende combinaties mogelijk zijn.

Zo weten mensen vaak niet dat asperges ook in de wok of op de BBQ kunnen worden bereid. ‘Of dat er naast witte en groene asperges ook paarse asperges bestaan die ook rauw te eten zijn’, aldus Michiel Geraedts, marketingmanager van ZON.

Praktische informatie

De Aspergewinkel is open tot en met 24 juni, van dinsdag tot en met zondag. Er worden van donderdag tot en met zondag gratis kookdemonstraties gegeven door een professionele kok. Op dinsdag en woensdag zijn er gratis proeverijen.

Adres: Visstraat 14 in Den Bosch.


Op de derde foto: Sjraar Hoeijmakers, voorzitter Raad van Commissarissen ZON Holding (foto links) en Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur ZON Holding (foto rechts).


Lees ook
Slasoorten stammen af van 6.000 jaar oude plant

Slasoorten stammen af van 6.000 jaar oude plant

De sla die wij tegenwoordig eten, stamt af van wilde plantjes die 6.000 jaar geleden in de Kaukasus groeiden.

HAK stapt in vers

HAK stapt in vers

Groenteverwerker HAK wil consumenten meer groente laten eten. Dat doet het bedrijf door nieuwe eetmomenten buiten de avondmaaltijd te creëren.

Hoe bereik je jongeren als het over groente gaat?

Hoe bereik je jongeren als het over groente gaat?

In het zesde nummer van Voeding Nu vorig jaar werd beschreven hoe groenterijke snacks door jongeren gewaardeerd werden na introductie in schoolkantines (1). Een belangrijke vraag die hierbij naar boven kwam is: hoe communiceer je met jongeren over groente en groenterijke producten? Ook dit is onderzocht binnen het project Groente als Ingrediënt van...