Aspergewijn of –ijs proeven? Kom naar De Aspergewinkel!

attachment-asperge-ijs

Tijdens het aspergeseizoen 2017 strijkt er een tijdelijk een winkel neer in hartje Den Bosch om iedereen kennis te laten maken met de wereld van het witte goud: De Aspergewinkel.

Tot en met 24 juni kunnen bezoekers bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties.

Donderdag 13 april was de officiële opening van de winkel aan de Visstraat 14, tussen 13.00 en 15.00 uur. De aftrap op een speciale ‘fiets-met-aspergesmoothie-blender’ luidde de officiële opening in van Dé Aspergewinkel (zie foto 3).


Vers gekochte asperges kunnen deze middag meteen worden geschild in de schilmachine en het winkelpersoneel staat klaar om alle mogelijk vragen over asperges te beantwoorden.

Asperge-ijs, aspergevlaai en aspergewijn

Van bewaartips tot het delen van leuke feitjes en weetjes over dit Nederlandse product. Ook zijn er regelmatig proeverijen van aspergegerechten en van bijzondere specialiteiten zoals asperge-ijs, aspergevlaaitjes en aspergewijn.

Aspergeteler

Dé Aspergewinkel is een initiatief van ZON fruit & vegetables, in 1915 opgericht uit de Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging ZON. De internationale verkooporganisatie wil de consument graag inspireren over de asperge, volgens hen de koningin der groente.

Beleef, proef en ontdek

Onder het motto ‘Beleef, proef en ontdek’ laten ze zien dat naast de traditionele gerechten ook andere verrassende combinaties mogelijk zijn.

Zo weten mensen vaak niet dat asperges ook in de wok of op de BBQ kunnen worden bereid. ‘Of dat er naast witte en groene asperges ook paarse asperges bestaan die ook rauw te eten zijn’, aldus Michiel Geraedts, marketingmanager van ZON.

Praktische informatie

De Aspergewinkel is open tot en met 24 juni, van dinsdag tot en met zondag. Er worden van donderdag tot en met zondag gratis kookdemonstraties gegeven door een professionele kok. Op dinsdag en woensdag zijn er gratis proeverijen.

Adres: Visstraat 14 in Den Bosch.


Op de derde foto: Sjraar Hoeijmakers, voorzitter Raad van Commissarissen ZON Holding (foto links) en Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur ZON Holding (foto rechts).


Lees ook
Wat is de rol van de voedingsindustrie om Nederlanders gezonder te laten eten?

Wat is de rol van de voedingsindustrie om Nederlanders gezonder te laten eten?

Het aantal mensen met overgewicht is in Nederland sinds 1990 met 17 procent gestegen. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door ongezond eetgedrag. In dit artikel een overzicht van zes consequenties voor de voedingsindustrie.De acties komen voort uit het Food-EPI rapport Nederland, uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht en Wageningen University &...

App zorgt voor persoonlijk gezondheidsadvies

App zorgt voor persoonlijk gezondheidsadvies

SmartWithFood, een start-up vanuit Colruyt Group,  werkt samen met voedingsbedrijven aan een volledig ecosysteem dat gepersonaliseerd voedingsadvies toegankelijk moet maken.  Gepersonaliseerd voedingsadvies om gezonder te leven zit in de lift; zeker in tijden zoals deze waar iedereen koste wat kost gezond wil blijven.  “We focussen op de positieve evolutie...

Consumentenbond: ‘Fabrikanten zetten consumenten andermaal op het verkeerde been rond gezonde voeding’

Consumentenbond: ‘Fabrikanten zetten consumenten andermaal op het verkeerde been rond gezonde voeding’

Onschuldige marketing of bewuste misleiding? In een artikel ‘Toch niet zo gezond’ in de Consumentengids van februari trekt de Consumentenbond fel van leer tegen een aantal fabrikanten die de regels rond gezondheidsclaims niet zo nauw lijken te nemen.Fabrikanten gebruiken nog steeds claims, afbeeldingen en namen om hun producten een gezond imago te geven....