Becel introduceert nieuw plantaardig product

becel-pure

Deze maand voegt Becel een nieuw product toe aan het assortiment: Becel Pure. Een plantaardige boter zonder palmolie, lactose en conserveermiddelen.

De boter is gemaakt met koolzaad-, zonnebloem-, en lijnzaadolie. Becel ziet de groeiende vraag naar plantaardige voeding en wil hier graag op inspelen. Ook zien ze belangstelling voor producten vrij van palmolie wat heeft geleid tot het maken van deze nieuwe boter zonder deze olie. In plaats van palmolie hebben ze gebruik te maakt van shea- en kokosolie.

Meer bewust

Becel geeft aan dat voeding verantwoordelijk voor 20 tot 35% van de door mens veroorzaakte broeikasgassen, waarvan de helft veroorzaakt door v attachment-margarine_cropped-17-466-332-38-36-300x214 lees en zuivel. Becel ziet dat consumenten zich hier steeds meer bewust van zijn. Becel pure moet deze consumenten bedienen.

Vanaf nu is Becel Pure te vinden in het koelvak van Albert Heijn supermarkten met een adviesprijs van €2,29.

Lees ook
Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Drenthe aangewezen als gebied om met het verduurzamen van de landbouw te experimenteren.

Europees Parlement: benaming plantaardige zuivel mag blijven

Europees Parlement: benaming plantaardige zuivel mag blijven

Plantaardige alternatieven voor zuivel mogen in hun naam termen als ‘alternatief voor kaas’ of ‘variatie op melk’ blijven hanteren. Het Europees Parlement heeft het voorstel over een verbod op ‘zuiveltermen’ ingetrokken.

Schijf van Vijf voor veganisten

Schijf van Vijf voor veganisten

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) presenteert de Vegan Schijf, een plantaardig alternatief op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.