Becel introduceert nieuw plantaardig product

Deze maand voegt Becel een nieuw product toe aan het assortiment: Becel Pure. Een plantaardige boter zonder palmolie, lactose en conserveermiddelen.

De boter is gemaakt met koolzaad-, zonnebloem-, en lijnzaadolie. Becel ziet de groeiende vraag naar plantaardige voeding en wil hier graag op inspelen. Ook zien ze belangstelling voor producten vrij van palmolie wat heeft geleid tot het maken van deze nieuwe boter zonder deze olie. In plaats van palmolie hebben ze gebruik te maakt van shea- en kokosolie.

Meer bewust

Becel geeft aan dat voeding verantwoordelijk voor 20 tot 35% van de door mens veroorzaakte broeikasgassen, waarvan de helft veroorzaakt door v attachment-margarine_cropped-17-466-332-38-36-300x214 lees en zuivel. Becel ziet dat consumenten zich hier steeds meer bewust van zijn. Becel pure moet deze consumenten bedienen.

Vanaf nu is Becel Pure te vinden in het koelvak van Albert Heijn supermarkten met een adviesprijs van €2,29.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Opschuiven naar een meer plantaardig eetpatroon

Opschuiven naar een meer plantaardig eetpatroon

Een verschuiving in ons eetpatroon naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten heeft voordelen voor mens, dier en milieu. De vraag rijst op welke manieren eetpatronen zijn aan te passen. Welke dierlijke producten willen we laten staan, in kleinere porties eten, of vervangen door een alternatief?

Voeding in de media | week 9-2023

Voeding in de media | week 9-2023

Nederlanders zijn gezonder gaan eten en drinken, Britse supermarkten kampen met ernstige groenten en fruit tekorten en kurkuma blijkt toch minder nuttig te zijn. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie...