Eerste miljoen binnen voor de obligatielening van de Vegetarische Slager

attachment-Vegaslager_cropped-100-680-468-214-40

Op de obligatielening van de Vegetarische Slager is in 2 weken tijd voor 1 miljoen ingeschreven. Deze lening is bedoeld voor de bouw van de nieuwe fabriek in Breda.

De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een van de modernste vegetarische voedselfabrieken ter wereld, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar.

 

Obligaties

Het totaal beoogde uit te geven bedrag aan obligaties bedraagt € 2.499.500,- De lening heeft een looptijd van 7 jaar met een rente van 5%. De obligatielening wordt gefaciliteerd door NPEX, de MKB  beurs van Nederland.

 

Directeur Adriaan Hendrikse van NPEX zegt: ‘Nog voor de publiekscampagne gestart is, kwam er al een hausse van intekeningen op gang waarvan we de indruk hebben dat die voor een groot deel bestaat uit enthousiaste klanten van de Vegetarische Slager die allemaal hun steentje willen bijdragen. Het eerste miljoen is nu opgehaald. Dat biedt perspectief voor de resterende 1,5 miljoen aan obligaties.’ De inschrijving sluit op 4 december a.s. tenzij het bedrag al eerder is opgehaald.

 

Campagne

De campagne voor de obligatielening voor de nieuwe fabriek wordt ondersteund door Stichting Natuur en Milieu vanuit de noodzaak om te komen tot vleesvermindering in het belang van natuur, milieu, biodiversiteit en klimaat.

Informatie over de obligatielening is te vinden op www.devegetarischeslager.nl en

www.deslagervanmorgen.nl. Er kan worden ingetekend op de obligaties via www.npex.nl.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Vegetarische evenementen groeien in aantal en omvang

Perceptie van vlees belangrijk bij keuze voor plantaardig dieet

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Schijf van Vijf voor veganisten

Schijf van Vijf voor veganisten

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) presenteert de Vegan Schijf, een plantaardig alternatief op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...