Iglo herintroduceert plantaardige spinazie à la crème

attachment-iglo_alpro

Spinazie met Alpro is weer verkrijgbaar in de supermarkt. Het product werd acht jaar geleden al op de markt gebracht, maar werd wegens slechte verkoop uit het schap gehaald. Iglo en Alpro hopen op een succesvolle herintroductie nu plantaardig eten populairder wordt.

Spinazie met Alpro is een vervanging voor de reguliere spinazie á la créme. Iglo geeft aan dat de ingrediënten nog hetzelfde zijn als toen het acht jaar geleden geïntroduceerd werd.

VMT schreef in 2008 over dit product.

Trend

“We zien dat plantaardig en gluten- en lactosevrij eten nu meer een trend is. Ook was toendertijd Alpro nog niet zo bekend. Wij verwachten dat het product nu wel meer verkocht zal worden”, aldus een woordvoerder van Iglo over de herintroductie.

Cholesterolarm

Het spinazieproduct werd acht jaar geleden gepromoot als “passend in een cholesterolarm dieet”. Dit is bij deze herintroductie weggelaten. Iglo geeft aan dat cholesterolarm dit keer geen onderdeel is van hun communicatie. Ze focussen op de boodschap dat spinazie met Alpro geschikt is voor mensen met lactose- en glutenintolerantie.

100% plantaardig

Traditionele spinazie à la crème wordt gebonden met meel, en is daarom niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. De melkproducten zijn vervangen met plantaardige producten van Alpro, waardoor ook mensen met lactose-intolerantie dit product kunnen gebruiken.

De spinazie is verkrijgbaar in een verpakking van 400 gram, voor een prijs van €1,39. 

 

Lees ook
Trending in 2021: stijging groenteconsumptie en duurzame landbouw

Trending in 2021: stijging groenteconsumptie en duurzame landbouw

Innovatiemanager Friek van Helden en Marketing Directeur Lianne Hanenberg van Bonduelle Benelux zien veel positieve ontwikkelingen in de voedingswereld: consumenten willen voor hun gezondheid en het milieu naar een meer plantaardige voeding en raken ervan doordrongen dat de groenteconsumptie echt omhoog moet. ‘Het fijne is’, vindt Hanenberg, ‘dat we...

Trending in 2021: eet plantaardig voor een gezonde toekomst van de aarde

Trending in 2021: eet plantaardig voor een gezonde toekomst van de aarde

Alpro produceert al veertig jaar plantaardige producten op basis van soja, haver, amandel, cashew, kokosnoot, hazelnoot en rijst. Dat ze daarmee op de goede weg zijn, werd vorig jaar weer eens bevestigd met onder meer het omvangrijke rapport van de EAT-Lancet-Commissie.In het rapport van de EAT-Lancet-Commissie wordt uit wetenschappelijk onderzoek geconcludeerd...

Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Het vervangen van rood vlees door plantaardig voedsel van hoge kwaliteit, zoals bonen, noten of soja, kan het risico op coronaire hartziekte (CHD) verminderen. Dit geldt ook voor vervanging door volle granen, zuivelproducten en eieren.Dat suggereert een Amerikaans onderzoek naar de relatie tussen totaal, bewerkt en onbewerkt rood vlees en het risico...