Kennisinstituut Bier lanceert voorlichtingsmateriaal over zwangerschap en alcohol

attachment-alcohol-en-zwanger

Zo’n 35-50% van de Nederlandse vrouwen drinkt af en toe alcohol tijdens de zwangerschap. Dit kan zorgen voor een vergrote kans op een miskraam, vroeggeboorte en een kind met een laag geboortegewicht.

Sommige zwangere vrouwen zijn zich niet bewust van deze problemen. Om  het onderwerp meer onder de aandacht te brengen heeft Kennisinstituut Bier het mini-magazine ‘Zwanger & 100% alcoholvrij – Zo doe je dat!’ ontwikkeld. Zorgverleners kunnen het materiaal gratis bestellen.

 

Mini-magazine

Het mini-magazine geeft, naar eigen zeggen, op een laagdrempelige manier informatie over hoe zwangere vrouwen zonder alcohol hun zwangerschap door kunnen komen. De informatie in het magazine is voor een groot deel gebaseerd op wetenschappelijke kennis en het is ontwikkeld met hulp van zwangeren en professionals onder andere van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).

Het voorlichtingsmateriaal heeft de uitstraling van een damesblad. Behalve informatie over een alcoholvrije zwangerschap staat er een rubriek in met veelgestelde vragen (beantwoord door verloskundige, vrouwencoach en schrijver Diana Koster), een colomn (geschreven door acteur, presentator, zanger en schrijver Bastiaan Ragas) en smoezen voor vrouwen die nog niet willen vertellen dat ze zwanger zijn.

 

Verkrijgbaar

Verloskundigen, gynaecologen en andere zorgverleners kunnen het voorlichtingsmateriaal Zwanger & 100% alcoholvrij gratis bestellen, downloaden of online lezen via www.kennisinstituutbier.nl/zwanger-en-alcoholvrij.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Lager risico kinderobesitas door lichaamsbeweging tijdens zwangerschap

Kennisinstituut Bier introduceert voorlichtingsmateriaal over diabetes en alcohol

 

 

 

Lees ook
Maaltijd- en boodschapbezorging grote winnaar van coronacrisis

Maaltijd- en boodschapbezorging grote winnaar van coronacrisis

De al langer groeiende bezorgtrend is aangejaagd door de pandemie. In 2020 groeide de totale bezorgmarkt met 43,1% ten opzichte van 2019. Inmiddels zijn de spelers in dit veld samen goed voor bijna 10% van de totale uitgaven aan eten en drinken.Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN). De bezorging van maaltijden door foodservice groeide...

Column Duwtje: Hoe heb ik me nou toch weer laten verleiden?

Column Duwtje: Hoe heb ik me nou toch weer laten verleiden?

Je kent het gevoel vast wel: je gunt jezelf een kleine beloning nadat je een bepaalde prestatie hebt geleverd. Een goed glas wijn na een drukke werkweek bijvoorbeeld. Ook al had je je voorgenomen deze week eigenlijk niets te drinken.Jezelf belonen na een “goede daad” (met iets dat je eigenlijk niet van plan was) wordt in de psychologie ook wel moral...

Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Het vervangen van rood vlees door plantaardig voedsel van hoge kwaliteit, zoals bonen, noten of soja, kan het risico op coronaire hartziekte (CHD) verminderen. Dit geldt ook voor vervanging door volle granen, zuivelproducten en eieren.Dat suggereert een Amerikaans onderzoek naar de relatie tussen totaal, bewerkt en onbewerkt rood vlees en het risico...