Kennisinstituut Bier lanceert voorlichtingsmateriaal over zwangerschap en alcohol

attachment-alcohol-en-zwanger

Zo’n 35-50% van de Nederlandse vrouwen drinkt af en toe alcohol tijdens de zwangerschap. Dit kan zorgen voor een vergrote kans op een miskraam, vroeggeboorte en een kind met een laag geboortegewicht.

Sommige zwangere vrouwen zijn zich niet bewust van deze problemen. Om  het onderwerp meer onder de aandacht te brengen heeft Kennisinstituut Bier het mini-magazine ‘Zwanger & 100% alcoholvrij – Zo doe je dat!’ ontwikkeld. Zorgverleners kunnen het materiaal gratis bestellen.

 

Mini-magazine

Het mini-magazine geeft, naar eigen zeggen, op een laagdrempelige manier informatie over hoe zwangere vrouwen zonder alcohol hun zwangerschap door kunnen komen. De informatie in het magazine is voor een groot deel gebaseerd op wetenschappelijke kennis en het is ontwikkeld met hulp van zwangeren en professionals onder andere van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).

Het voorlichtingsmateriaal heeft de uitstraling van een damesblad. Behalve informatie over een alcoholvrije zwangerschap staat er een rubriek in met veelgestelde vragen (beantwoord door verloskundige, vrouwencoach en schrijver Diana Koster), een colomn (geschreven door acteur, presentator, zanger en schrijver Bastiaan Ragas) en smoezen voor vrouwen die nog niet willen vertellen dat ze zwanger zijn.

 

Verkrijgbaar

Verloskundigen, gynaecologen en andere zorgverleners kunnen het voorlichtingsmateriaal Zwanger & 100% alcoholvrij gratis bestellen, downloaden of online lezen via www.kennisinstituutbier.nl/zwanger-en-alcoholvrij.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Lager risico kinderobesitas door lichaamsbeweging tijdens zwangerschap

Kennisinstituut Bier introduceert voorlichtingsmateriaal over diabetes en alcohol

 

 

 

Lees ook
Alcoholconsumptie onder ouderen in welvarende landen het hoogst

Alcoholconsumptie onder ouderen in welvarende landen het hoogst

Ouderen in rijke landen drinken gemiddeld meer alcohol dan hun leeftijdsgenoten in middeninkomenslanden. Wereldwijd drinken mensen minder alcohol naarmate ze ouder worden.Een en ander staat in een studie van de Noord-Amerikaanse Columbia University, Mailman School of Public Health en het Robert N. Butler Columbia Aging Center. De bevindingen zijn gepubliceerd...

Gedroogd fruit geassocieerd met een gezonder eetpatroon

Gedroogd fruit geassocieerd met een gezonder eetpatroon

Mensen die gedroogd fruit eten consumeren grotere hoeveelheden van een aantal belangrijke voedingsstoffen. Ook hebben ze over het algemeen een betere gezondheid. Ze hebben daarentegen wel een hogere inname aan calorieën.Dat blijkt uit een onderzoek van de staatsuniversiteit van Pennsylvania, waarin onderzocht is of gedroogd fruit een gezond alternatief...

FiE Connect: Snacktrends tijdens corona: chocolade en alcohol

FiE Connect: Snacktrends tijdens corona: chocolade en alcohol

Het snackgedrag van consumenten was tijdens de coronacrisis in twee te verdelen, vertelde Sophie de Reynal, marketing manager Nutrimarketing tijdens FiE Digital Next. Ze vertelde ook welke snacks populair waren en hoe bedrijven daar creatief op inspelen: van nutella-hamburgers tot Earl grey gin.De ene groep zag de coronacrisis als een moment om gezonder...