Online cursus voor zorgmedewerkers over eten en drinken

FrieslandCampina Foodservice heeft een nieuwe cursus rond de basiskennis over eten en drinken online gezet. Deze e-learning biedt zorgmedewerkers een brede basiskennis over eten en drinken voor patiënten en cliënten in de zorg.

 ‘Patiënten en cliënten in de zorg hebben iedere dag recht op gezond eten en drinken dat bijdraagt aan hun welbevinden en herstel bevordert’, zegt Karl Buiks, directeur van FrieslandCampina Foodservice. ‘Als bedrijf beschikken wij over veel kennis van gezond eten en drinken. Met de e-learning delen wij actuele kennis en inzichten op het gebied van eten en drinken in de zorg met zorgmedewerkers.’

Geaccrediteerde e-learning

De e-learning wordt gelanceerd vanuit het online platform Voeding in de Zorg dat in april 2016 door FrieslandCampina Foodservice is opgericht. Deze nascholing biedt in 10 modules overzicht van de actuele stand van zaken rond eten en drinken in de zorg.

‘De Basis van Voeding’ is een geaccrediteerde nascholing voor verzorgenden IG en verpleegkundigen niveau 4. De e-learning is geaccrediteerd met 5 punten door het Kwaliteitsregister V&V. De e-learning De Basis van Voeding wordt voor het eerst gepresenteerd op Zorgtotaal in de Jaarbeurs Utrecht van 14 t/m 16 maart.

Voeding in de Zorg

Voeding in de Zorg is een kennisplatform over eten en drinken voor zorgmedewerkers. Door columns, video’s, tips en weetjes deelt Voeding in de Zorg kennis over eten en drinken met zorgmedewerkers.

Lees ook
Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu

Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu

Niet een, niet twee, maar drie nieuwe stagiairs zijn de afgelopen weken gestart bij Alea Publishers. Alle drie Voeding en Diëtetiek-student en dus voornamelijk aan de slag bij Voeding Nu. Geweldig leuk en geweldig druk, zo zou ik het als begeleider samenvatten.

The Food Lab verbindt student en stad

The Food Lab verbindt student en stad

Van suikerarme baklava tot zeewiermayonaise. Studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) ontwikkelen nieuwe foodconcepten in The Food Lab.

Voedingspatroon op school aanpakken

Voedingspatroon op school aanpakken

Joran Broer heeft sinds 2018 een eigen diëtistenpraktijk: Voedingsadvies Broer. Er wordt gewerkt op twaalf locaties en in september gaat de zevende diëtist voor de praktijk aan de slag. Naast het managen van de praktijk en het houden van spreekuren, geeft hij les op de Pabo en opleidingsinstituut Start2Move. Alles vanuit zijn wens om zoveel mogelijk...