Plastic dop op Campina Biologisch is weg

thumbnail_jpeg

De producten van Campina Biologisch zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in een milieuvriendelijkere verpakking, zonder plastic dop. De nieuwe verpakking stoot volgens FrieslandCampina 37 procent minder CO₂ uit ten opzichte van de oude verpakking.

De literverpakkingen van Campina Biologisch hebben een vernieuwde schenkopening zonder plastic draaidop. Deze schenkopening ontstaat wanneer de verpakking opengevouwen wordt. Hierdoor is het niet meer nodig om plastic draaidoppen te produceren. Ook is er in de verpakking een laagje minder materiaal gebruikt, waardoor het ongebleekte bruine karton direct zichtbaar is. 

Milieubewuste keuze

Steeds meer consumenten willen graag een milieubewustere keuze maken in de supermarkt. De nieuwe verpakkingen van Campina Biologisch – zonder draaidop – bieden een eenvoudige manier om bij te dragen aan de vermindering van CO₂-uitstoot en plastic afval”, stelt Bas Roelofs, managing director bij FrieslandCampina Nederland. 

Kleilaagje weg

“Naast het verwijderen van de plastic dop is er ook voor gekozen om een laagje minder materiaal te gebruiken. De oude verpakking had een dun laagje witte klei, voor de achtergrond van de bedrukking. De nieuwe verpakking wordt direct bedrukt op het ongebleekte bruine karton en geeft het karton zijn unieke, natuurlijke uitstraling”, aldus FrieslandCampina. 

CO₂-neutraal

Wij introduceren deze verpakkingen omdat we de ambitie hebben ons gehele verpakkingsportfolio volledig circulair en CO₂-neutraal te maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verder te beperken,” vervolgt Roelofs. 

De nieuwe verpakking is net zoals drankenkartons volledig recyclebaar. 

‘Nourishing a better planet’ programma

FrieslandCampina introduceerde eind 2020 een vernieuwd duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet‘. In het programma zijn doelen opgesteld op het gebied van een klimaat neutrale toekomst, biodiversiteit, duurzame grondstoffen en verpakkingen.  

Lees ook
‘Vlaming kiest voor pure en lokale voeding’

‘Vlaming kiest voor pure en lokale voeding’

42 procent van de Vlamingen kiest voor gerechten op basis van pure producten en 52 procent van de Vlamingen geeft aan dat ze lokale productie belangrijk vinden bij de aankoop van verse voeding. Dit blijkt uit een trendrapport dat VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing publiceerde ter gelegenheid van Wereldmelkdag.

“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?

Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

De Tweede Kamer neemt vier moties aan ter bevordering van biologische landbouw en voeding. Op 25 mei kreeg de motie van D66 en CDA voor een ‘supermarkten convenant’ steun vanuit de ruime meerderheid. De Kamer steunt ook voorstellen om biologische landbouw en bloembollenteelt aantrekkelijker te maken.