Plastic dop op Campina Biologisch is weg

thumbnail_jpeg

De producten van Campina Biologisch zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in een milieuvriendelijkere verpakking, zonder plastic dop. De nieuwe verpakking stoot volgens FrieslandCampina 37 procent minder CO₂ uit ten opzichte van de oude verpakking.

De literverpakkingen van Campina Biologisch hebben een vernieuwde schenkopening zonder plastic draaidop. Deze schenkopening ontstaat wanneer de verpakking opengevouwen wordt. Hierdoor is het niet meer nodig om plastic draaidoppen te produceren. Ook is er in de verpakking een laagje minder materiaal gebruikt, waardoor het ongebleekte bruine karton direct zichtbaar is. 

Milieubewuste keuze

Steeds meer consumenten willen graag een milieubewustere keuze maken in de supermarkt. De nieuwe verpakkingen van Campina Biologisch – zonder draaidop – bieden een eenvoudige manier om bij te dragen aan de vermindering van CO₂-uitstoot en plastic afval”, stelt Bas Roelofs, managing director bij FrieslandCampina Nederland. 

Kleilaagje weg

“Naast het verwijderen van de plastic dop is er ook voor gekozen om een laagje minder materiaal te gebruiken. De oude verpakking had een dun laagje witte klei, voor de achtergrond van de bedrukking. De nieuwe verpakking wordt direct bedrukt op het ongebleekte bruine karton en geeft het karton zijn unieke, natuurlijke uitstraling”, aldus FrieslandCampina. 

CO₂-neutraal

Wij introduceren deze verpakkingen omdat we de ambitie hebben ons gehele verpakkingsportfolio volledig circulair en CO₂-neutraal te maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verder te beperken,” vervolgt Roelofs. 

De nieuwe verpakking is net zoals drankenkartons volledig recyclebaar. 

‘Nourishing a better planet’ programma

FrieslandCampina introduceerde eind 2020 een vernieuwd duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet‘. In het programma zijn doelen opgesteld op het gebied van een klimaat neutrale toekomst, biodiversiteit, duurzame grondstoffen en verpakkingen.  

Lees ook
Food belangrijke speler in KVK Innovatie Top 100 2021

Food belangrijke speler in KVK Innovatie Top 100 2021

Dertien bedrijven uit de food- en agrisector hebben een plek bemachtigd in de KVK Innovatie Top 100 van 2021. We zetten ze op een rijtje.

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Gezonde en duurzame keuzes in supermarkt verkozen boven betaalbaarheid

Gezonde en duurzame keuzes in supermarkt verkozen boven betaalbaarheid

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat een derde van de Europese consumenten in het afgelopen jaar meer geïnteresseerd is geraakt in het leren over de invloed van voeding op hun gezondheid. Bijna drie kwart is bovendien bereid meer te betalen voor duurzame voedingsproducten.