Plastic dop op Campina Biologisch is weg

thumbnail_jpeg

De producten van Campina Biologisch zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in een milieuvriendelijkere verpakking, zonder plastic dop. De nieuwe verpakking stoot volgens FrieslandCampina 37 procent minder CO₂ uit ten opzichte van de oude verpakking.

De literverpakkingen van Campina Biologisch hebben een vernieuwde schenkopening zonder plastic draaidop. Deze schenkopening ontstaat wanneer de verpakking opengevouwen wordt. Hierdoor is het niet meer nodig om plastic draaidoppen te produceren. Ook is er in de verpakking een laagje minder materiaal gebruikt, waardoor het ongebleekte bruine karton direct zichtbaar is. 

Milieubewuste keuze

Steeds meer consumenten willen graag een milieubewustere keuze maken in de supermarkt. De nieuwe verpakkingen van Campina Biologisch – zonder draaidop – bieden een eenvoudige manier om bij te dragen aan de vermindering van CO₂-uitstoot en plastic afval”, stelt Bas Roelofs, managing director bij FrieslandCampina Nederland. 

Kleilaagje weg

“Naast het verwijderen van de plastic dop is er ook voor gekozen om een laagje minder materiaal te gebruiken. De oude verpakking had een dun laagje witte klei, voor de achtergrond van de bedrukking. De nieuwe verpakking wordt direct bedrukt op het ongebleekte bruine karton en geeft het karton zijn unieke, natuurlijke uitstraling”, aldus FrieslandCampina. 

CO₂-neutraal

Wij introduceren deze verpakkingen omdat we de ambitie hebben ons gehele verpakkingsportfolio volledig circulair en CO₂-neutraal te maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verder te beperken,” vervolgt Roelofs. 

De nieuwe verpakking is net zoals drankenkartons volledig recyclebaar. 

‘Nourishing a better planet’ programma

FrieslandCampina introduceerde eind 2020 een vernieuwd duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet‘. In het programma zijn doelen opgesteld op het gebied van een klimaat neutrale toekomst, biodiversiteit, duurzame grondstoffen en verpakkingen.  

Lees ook
Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, openden maandag 14 september de eerste On the Way to PlanetProof week. Tot en met 19 september staan de producten met het keurmerk in de spotlights in supermarkten, televisiespots en social media.

Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

Tijdens de zomerperiode deelde de redactie van Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. De rubriek blijkt populair, dus voorlopig houden we de rubriek erin. Vandaag een artikel uit de Volkskrant, over een experiment dat consumenten kan helpen duurzame keuzes te maken in de supermarkt.

Food100 van 2021 bekend

Food100 van 2021 bekend

De Food100 van 2021 is bekend. Op deze lijst van vijftig changemakers jonger dan 30 jaar én vijftig gamechangers ouder dan 30 jaar staan onder andere Jeanne van Ittersum van Trash'ure Taarten, Johan Leenders van Oranjehoen, Joost Rietveld en Merijn Corneel Koops van Too Good to Go, en Linda Klunder en Lars Gierveld van Kumasi Drinks.