Plus introduceert calorieënmeter voor frisdranken

attachment-plus-caloriemeter

Supermarktketen Plus introduceert een frisdrank-calorieënmeter. Met de calorieënmeter, een soort stoplichtensysteem, kunnen klanten op een eenvoudige manier een bewuste keuze maken, aldus de supermarktketen.

PLUS ontwikkelde het systeem op basis van gesprekken die werden gevoerd met consumenten, ondernemers, leveranciers en stichtingen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een extern bureau in tien pilotwinkels. Het bureau onderzocht hoe klanten de schapcommunicatie ervaarden. Ze vroegen aan de consumenten die frisdranken kopen, of zij de behoefte hadden om geholpen te worden zodat zij een bewustere aankoop konden doen. Verder werd de kopers gevraagd in hoeverre de schapcommunicatie hulp bood tot de keuze van een bewustere aankoop.

Blauw, geel en rood

De frisdrank calorieënmeter is gebaseerd op de richtlijnen van de Stichting Ik kies Bewust en geeft met de kleuren blauw (0-10 kcal), geel (11-67,5 kcal) en rood (>67,5 kcal) aan hoeveel kilocalorieën een glas frisdrank van 250 ml bevat.

PLUS geeft aan bij succes van de calorieënmeter het systeem in de toekomst wellicht ook toe te passen op andere producten.

Vanaf 30 mei is de calorieënmeter in elke Plus supermarkt te vinden.

PLUS Bruisend Water

Plus voegt daarnaast drie nieuwe calorievrije varianten Bruisend Water toe aan haar assortiment: citroen, munt en komkommer.

Lees ook
Een week lang suikervrij

Een week lang suikervrij

Van 7 t/m 13 juni vindt voor de vierde keer de Nationale Suiker Challenge plaats. Doel: een week lang zonder toegevoegde suikers eten en drinken. Organisator Diabetes Fonds hoopt met de campagne 75.000 mensen zo ver te krijgen.

Suikerhoudende drank en overgewicht: Pas op met limonade

Suikerhoudende drank en overgewicht: Pas op met limonade

Uit Voeding Nu 3: Suikerhoudende dranken houden verband met gewichtstoename en overgewicht, ook bij jonge kinderen. Wat zijn de consumptiegewoonten van deze groep als het gaat om suikerhoudende dranken? En kunnen gegevens hierover aanleiding zijn voor beter voedingsbeleid?

CBS: Overgewicht jongeren licht toegenomen

CBS: Overgewicht jongeren licht toegenomen

Het overgewicht onder jongeren van 4 tot 25 jaar is in de periode 2019-2020 licht toegenomen.