Skinverpakkingssysteem bekroond

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Tijdens verpakkingsbeurs Interpack ontving de verpakking Darfresh on Tray de PackTheFuture-award 2014 in de categorie Product en Productie.Het verpakkingssysteem minimaliseert folieverlies bij een hoge productiviteit.

Sealed Air Corporation ontwikkelde het vacuümskinverpakkingssysteem in samenwerking met machinefabrikant Mondini. De prijs werd tijdens Interpack toegekend vanuit een gezamenlijk initiatief van de Franse en Duitse associaties voor kunststof en flexibele verpakkingen.

Weinig folie en hoge snelheid

De geperforeerde (kant en klare) tray en Darfresh folie worden door hitte gesealed en wel zodanig op de randen van de folie dat er een minimaal foliegebruik en –afval is. De in de machine geïntegreerde vacuümkleppen zorgen voor 40% hogere verpakkingssnelheid op de lijn, wat een hogere productiviteit betekent bij dezelfde footprint.

Skinverpakking

De Darfresh verpakking vormt een soort tweede huid rond het product, die het gehele oppervlakte van het product afsluit. Hierdoor ontstaat een verlengde houdbaarheidstermijn en minder kans op dripvorming, besmetting en de groei van aërobe bacteriën wordt geremd. Bovendien vindt er bij vers vlees rijping in de verpakking plaats.

De verpakking biedt mogelijkheden voor verhitten onder vacuüm en hogedrukpasteurisatie.

Presentatie in schap

De skinverpakking is verticaal in het schap van de supermarkt te plaatsen en vormt een driedimendionale presentatie van het verpakte product. Darfresh on Tray is eenvoudig te openen en kan worden bedrukt.

Off-line verpakken

Darfresh on Tray is ontwikkeld voor producenten en verpakkers die gebruik willen maken van kant en klare schalen die off-line worden gevuld. Ten opzichte van MAP-verpakkingen is het verpakkingsvolume volgens de fabrikant 30% gereduceerd.

Lees ook op VMTonline:

Op twee manieren koekjes verpakken op een machine

VMT nr. 6 is een special over veilig verpakken. Lees ook:

Zuurstofabsorbers integreren in verpakking

Lees ook
WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.