Skinverpakkingssysteem bekroond
Tijdens verpakkingsbeurs Interpack ontving de verpakking Darfresh on Tray de PackTheFuture-award 2014 in de categorie Product en Productie.Het verpakkingssysteem minimaliseert folieverlies bij een hoge productiviteit.
Sealed Air Corporation ontwikkelde het vacuümskinverpakkingssysteem in samenwerking met machinefabrikant Mondini. De prijs werd tijdens Interpack toegekend vanuit een gezamenlijk initiatief van de Franse en Duitse associaties voor kunststof en flexibele verpakkingen.
Weinig folie en hoge snelheid
De geperforeerde (kant en klare) tray en Darfresh folie worden door hitte gesealed en wel zodanig op de randen van de folie dat er een minimaal foliegebruik en –afval is. De in de machine geïntegreerde vacuümkleppen zorgen voor 40% hogere verpakkingssnelheid op de lijn, wat een hogere productiviteit betekent bij dezelfde footprint.
Skinverpakking
De Darfresh verpakking vormt een soort tweede huid rond het product, die het gehele oppervlakte van het product afsluit. Hierdoor ontstaat een verlengde houdbaarheidstermijn en minder kans op dripvorming, besmetting en de groei van aërobe bacteriën wordt geremd. Bovendien vindt er bij vers vlees rijping in de verpakking plaats.
De verpakking biedt mogelijkheden voor verhitten onder vacuüm en hogedrukpasteurisatie.
Presentatie in schap
De skinverpakking is verticaal in het schap van de supermarkt te plaatsen en vormt een driedimendionale presentatie van het verpakte product. Darfresh on Tray is eenvoudig te openen en kan worden bedrukt.
Off-line verpakken
Darfresh on Tray is ontwikkeld voor producenten en verpakkers die gebruik willen maken van kant en klare schalen die off-line worden gevuld. Ten opzichte van MAP-verpakkingen is het verpakkingsvolume volgens de fabrikant 30% gereduceerd.
Lees ook op VMTonline:
Op twee manieren koekjes verpakken op een machine
VMT nr. 6 is een special over veilig verpakken. Lees ook:
Zuurstofabsorbers integreren in verpakking
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Voedertarwe geschikt voor menselijke consumptie
Tarwe die als veevoer wordt geclassificeerd, is ook goed bruikbaar in verschillende toepassingen voor menselijke consumptie, blijkt uit onderzoek van Low Food en Flevo Campus. Drie innovatieve voedselproducenten, Tortilleria Taiyari, Boonzaak en Mothers Kitchen Almere, onderzochten onder leiding van onderzoeker Elzelinde van Doleweerd verschillende...
Nieuwe mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren
Het Wereld Natuur Fonds (WWF) presenteert Natuurgedreven, een mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren. Filmmaker Jasper Spanjaart ging voor het WWF langs bij vier boerenbedrijven die in balans met natuur eiwitrijke gewassen zoals walnoten, haver, lupine en veldbonen verbouwen. Wat drijft deze ondernemers? En hoe zien zij het voedselsysteem...
Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena
De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie...