Wageningen University benoemt twee hoogleraren bij afdeling Humane Voeding

SONY DSC

Wageningen University benoemt per 1 juni twee gewone hoogleraren bij de afdeling Humane Voeding.

Prof. Edith Feskens zal de nieuwe leerstoel Voeding in de levenscyclus gaan bekleden en prof. Ellen Kampman heeft als nieuwe leeropdracht Voeding en chronische ziekten. Beiden zijn nu nog persoonlijk hoogleraar aan Wageningen University en gaan prof. Frans Kok en prof. Pieter van ’t Veer opvolgen.

 

Verandering

Prof. dr. ir. Frans Kok is nu nog hoogleraar Voeding en gezondheid en gaat in de loop van dit jaar met emiraat. Prof. dr. ir. Pieter van ’t Veen is nu hoogleraar Voeding en epidemiologie en zal zich als hoogleraar gaan richten op brede vraagstukken op het grensvlak van voeding, duurzaamheid en volksgezondheid en daarmee terugtreden als leerstoelhouder.  

 

Vernieuwing

De herschikking van vakgebieden vernieuwt de herschikking van het vakgebied Humane voeding in het algemeen en een sterkere aandacht voor voeding in het licht van de levenscyclus en rond chronische ziekten in het bijzonder, volgens de raad van bestuur van Wageningen UR.

 

Voorlopig karakter

De omschrijvingen van de leeropdrachten van prof. Kampman en prof. Freskens hebben nog een voorlopig karakter.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Verhoogde BMI vergroot risico op complicaties bij diabetes

 

 

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

De passie van: NAV-lid Arno Traa

De passie van: NAV-lid Arno Traa

‘Inzet van biomarkers kan blessures voorkomen’, aldus docent Voeding en Diëtetiek Arno Traa.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen?  ‘Eerder deed ik een opleiding tot fysiotherapeut. Door persoonlijke omstandigheden in het tweede studiejaar moest ik min of meer noodgedwongen stoppen met de opleiding, hoe jammer ik dat ook vond, en besloot ik...

Publicatieprijs NAV naar Anne Wanders met onderzoek plantaardige, onverzadigde vetzuren en glucosemetabolisme

Publicatieprijs NAV naar Anne Wanders met onderzoek plantaardige, onverzadigde vetzuren en glucosemetabolisme

Over de precieze effecten van plantaardige, onverzadigde vetzuren op de stofwisseling zijn er veel vraagtekens, maar antwoorden zijn des te interessanter nu er steeds meer mensen plantaardig gaan eten. Samen met collega-onderzoekers zette Anne Wanders de data op een rijtje en won er de NAV publicatieprijs 2019/2020 mee. De nummers twee en drie gaan...