Albert Heijn lanceert nieuw tijdschrift over gezondheid

gezond-vooruit2

Een nieuw gratis tijdschrift van Albert Heijn, ‘Gezond Vooruit’, moet mensen inspireren om gezonder te gaan eten en leven.

De super gaat het tijdschrift huis-aan-huis verspreiden in heel Nederland. Ook is het verkrijgbaar in alle supermarkten van de Albert Heijn.

‘Gezond Vooruit was al een plan dat we hadden, maar nu passender dan ooit’ vertelt Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn. Ze verwacht daarom dat het magazine aansluit op wat veel mensen bezighoudt en interesseert, juist nu. ‘Gelukkig vinden steeds meer mensen een gezonde levensstijl belangrijk. Daar kunnen we allemaal extra hulp en inspiratie bij gebruiken. Gezond Vooruit biedt veel praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.’

Voorlichting

Het nieuwe magazine van Albert Heijn is onderdeel van een voorlichtingsprogramma over beter eten. De supermarktketen gezond-vooruit-AH-230x300 deelt op de website informatie over verschillende onderwerpen als glutenvrij of veganistisch eten. Ook geeft de super daar een menuvoorstel gemaakt met tips voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. De menusuggesties zijn gemaakt volgens de Schijf van Vijf, waaronder de aanbevolen 250 gram groente. Het Voedingscentrum is dan ook een veel gebruikte informatiebron voor de supermarkt.

Gezinnen

De eerste editie van Gezond Vooruit focust zicht op vragen die volgens Albert Heijn veel leven bij gezinnen. Onderwerpen als groente- en fruitinname van kinderen komen bijvoorbeeld aan bod. Maar ook bereidingswijzen van groenten en tips om met weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het blad geeft naast voedingsadvies ook leefstijladvies. Zo bevat de eerste editie informatie over een goede nachtrust.

De eerste editie van Gezond Vooruit verschijnt op 2 mei. Volgende edities verschijnen in september en januari.

Lees ook
Standpunt Voedingscentrum: voeding en weerstand

Standpunt Voedingscentrum: voeding en weerstand

Er is op dit moment onvoldoende bewijs voor dat de inname van extra voedingsstoffen of -middelen helpt om je weerstand te verhogen. Door gezond te eten ondersteun je je afweer. Of dit helpt om je beter tegen corona te beschermen, weten we niet. Maar je verlaagt wel het risico op overgewicht en chronische ziekten. Van verschillende vitamines en mineralen...

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

Daphne Hieltjes is holistisch onlinediëtist. Ze inspireert en ondersteunt mensen naar een gezondere leefstijl.Daphne heeft eind 2019 de deeltijdstudie Voeding en Diëtetiek afgerond en is nu ongeveer een jaar onlinediëtist. Ze wist al snel dat ze niet de typische diëtist wilde worden die haar cliënten in een praktijk ziet. Het plaatsonafhankelijk zijn...

De inflammatoire eigenschappen van het dieet en het risico op niet-overdraagbare ziekten

De inflammatoire eigenschappen van het dieet en het risico op niet-overdraagbare ziekten

Een hogere DII-score reflecteert een dieet dat meer risico geeft op ontstekingen. Het doel van deze review is het onderzoeken van de beschikbare wetenschappelijke literatuur over de DII-score in relatie tot niet-overdraagbare ziekten en het bespreken van de belangrijkste bevindingen.Niet-overdraagbare ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes,...