De boer als visitekaartje van biologisch

attachment-biobeurs_staand_rgb_-_200x200

De boer wordt door consumenten gezien als de meest betrouwbare bron van informatie als het over biologisch gaat. Maar hoe vertel je als boer het verhaal over ons eten? Tijdens de Bio Beurs die in januari in Zwolle plaatsvindt zal de workshop ‘De boer of teler als visitekaartje van biologisch’ boeren en burgers inzicht geven in de mogelijkheden.

Gerdien Kleijer begeleidt boeren in de Gelderse Vallei met het vertellen van hun verhaal. Hierbij komt naar voren dat consumenten vaak hele eenvoudige vragen hebben, zoals ‘Hoe lang blijft een biggetje bij het moedervarken?’ of ‘Wat eet een kip eigenlijk?’ Dat is ook de ervaring van Ester Broug, die als Boerenfluitjes vragen van consumenten stelt aan boeren en telers die actief zijn op social media. Door het geven van informatie ontstaat meer begrip over het werk van de boer.

Open dagen

Paula Nijman van Bionext begeleidt boeren die meedoen met de biologische open dagen ‘Lekker naar de Boer’. Zij vertelt wat er allemaal bij komt kijken en wat het je brengt. Als laatste vertelt biologisch varkenshoudster Nieske Neimeijer over haar ervaringen als boerin in de media. Zij geeft regelmatig interviews, voor kleine en grote bladen. Wat doet dat met haar en met haar bedrijf?

De workshop vindt plaats op donderdag 21 januari, van 11.45 tot 12.45 uur, in de Meerhal, workshopruimte A en is gratis toegankelijk voor bezoekers van de Biobeurs in de IJsselhallen in Zwolle.

Ontdek bio

Bionext is in juli 2015 gestart met de driejarige promotiecampagne ‘Ontdek bio’, gericht op de promotie van biologisch. De bekendheid van het Europees biologisch keurmerk is in de afgelopen jaren gegroeid van 10 naar 33 procent. Toch is de herkenning daarmee nog lager dan die van het Eko-keurmerk, dat door 55 procent van de mensen herkend wordt. Met de campagne ‘Ontdek bio’ werkt Bionext samen met de biologische sector aan meer bekendheid van het biologisch keurmerk.

De experts van de campagne ‘Ontdek bio’ zijn te vinden in stand D-186, waar u met alle vragen terecht kunt. In de stand is ook een checklist verkrijgbaar, met de belangrijkste tips voor de promotie van biologisch.

Lees ook
Dissertatie Sanne de Laat over aanpak kind naar gezonder gewicht

Dissertatie Sanne de Laat over aanpak kind naar gezonder gewicht

Met de dissertatie Integrated care for childhood overweight and obesity promoveerde arts Maatschappij + Gezondheid Sanne de Laat in maart aan Tilburg University. Vanaf 2017 onderzocht ze het functioneren van de integrale aanpak Kind naar Gezonder Gewicht in ’s-Hertogenbosch.

Column | Leren

Column | Leren

Ik ben geen studiebol. Dat was vroeger al zo. Ik had een flink motivatieprobleem en vond heel veel leuk, behalve school. Met de hakken over de sloot haalde ik mijn VMBO-diploma en ik beloofde mezelf dat ik nooit, maar dan ook nooit meer de schoolbanken in zou gaan. Ik werd namelijk danseres!

Verbreding en verdieping | Blijven leren, blijven ontwikkelen

Verbreding en verdieping | Blijven leren, blijven ontwikkelen

Ben je diëtist en wil je een of meerdere geaccrediteerde nascholingscursussen volgen? Voeding Nu zet er een aantal op een rijtje die in 2022 plaatsvinden.