De boer als visitekaartje van biologisch

attachment-biobeurs_staand_rgb_-_200x200

De boer wordt door consumenten gezien als de meest betrouwbare bron van informatie als het over biologisch gaat. Maar hoe vertel je als boer het verhaal over ons eten? Tijdens de Bio Beurs die in januari in Zwolle plaatsvindt zal de workshop ‘De boer of teler als visitekaartje van biologisch’ boeren en burgers inzicht geven in de mogelijkheden.

Gerdien Kleijer begeleidt boeren in de Gelderse Vallei met het vertellen van hun verhaal. Hierbij komt naar voren dat consumenten vaak hele eenvoudige vragen hebben, zoals ‘Hoe lang blijft een biggetje bij het moedervarken?’ of ‘Wat eet een kip eigenlijk?’ Dat is ook de ervaring van Ester Broug, die als Boerenfluitjes vragen van consumenten stelt aan boeren en telers die actief zijn op social media. Door het geven van informatie ontstaat meer begrip over het werk van de boer.

Open dagen

Paula Nijman van Bionext begeleidt boeren die meedoen met de biologische open dagen ‘Lekker naar de Boer’. Zij vertelt wat er allemaal bij komt kijken en wat het je brengt. Als laatste vertelt biologisch varkenshoudster Nieske Neimeijer over haar ervaringen als boerin in de media. Zij geeft regelmatig interviews, voor kleine en grote bladen. Wat doet dat met haar en met haar bedrijf?

De workshop vindt plaats op donderdag 21 januari, van 11.45 tot 12.45 uur, in de Meerhal, workshopruimte A en is gratis toegankelijk voor bezoekers van de Biobeurs in de IJsselhallen in Zwolle.

Ontdek bio

Bionext is in juli 2015 gestart met de driejarige promotiecampagne ‘Ontdek bio’, gericht op de promotie van biologisch. De bekendheid van het Europees biologisch keurmerk is in de afgelopen jaren gegroeid van 10 naar 33 procent. Toch is de herkenning daarmee nog lager dan die van het Eko-keurmerk, dat door 55 procent van de mensen herkend wordt. Met de campagne ‘Ontdek bio’ werkt Bionext samen met de biologische sector aan meer bekendheid van het biologisch keurmerk.

De experts van de campagne ‘Ontdek bio’ zijn te vinden in stand D-186, waar u met alle vragen terecht kunt. In de stand is ook een checklist verkrijgbaar, met de belangrijkste tips voor de promotie van biologisch.

Lees ook
Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

In oktober organiseerde hogeschool InHolland een webinar over veldbonen als eiwitbron. Zijn de voedingswaarden in orde? En hoe zit het met het economische plaatje? Experts Peter Voshol en Fred van der Velde legden het uit in een boeiend college dat me aan het denken heeft gezet.

Thema-attractie over voedsel opent in 2023

Thema-attractie over voedsel opent in 2023

Eind 2023 opent in Ede de World Food Center Experience, Nederlands eerste thema-attractie over voedsel. In de WFC Experience ontdek je de complete wereld achter je eten op een leerzame, interactieve manier.

Jongeren voor jongeren

Jongeren voor jongeren

De Food Boost Challenge wil Nederlandse jongeren tussen 12 en 20 jaar verleiden tot het eten van meer groente en fruit.