Onderzoek SIAL naar toekomst van voedingsmiddelenproductie

sial-makeorg

Gezondheid, transparantie, verantwoord eten, eerlijke prijzen; door de exponentiële groei van de wereldbevolking en het toenemende consumentenbewustzijn, staat de voedingsmiddelenindustrie de komende jaren voor diepgaande veranderingen. Doe mee aan een online consultatie.

In de aanloop tot de SIAL Paris die van 18 t/m 22 oktober plaatsvindt, heeft de SIAL organisatie in samenwerking met het burgerplatform Make.org een wereldwijde peiling of consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema:

How can we provide healthy food to an ever-growing population while respecting the environment?

Zusterblad VMT steunt dit initiatief van SIAL en Make.org. Doe ook mee! U kunt zelf voorstellen doen en/of uw mening geven over voorstellen van anderen, via onderstaande plug-in (voorstellen a.u.b. in het Engels). Let op: de consultatie sluit op 29 mei!

Lees ook
Free From Functional & Health Ingredients 2021:  beter zakendoen voor retail en foodservice

Free From Functional & Health Ingredients 2021: beter zakendoen voor retail en foodservice

Op 23 en 24 november a.s. vindt de Free From Functional & Health Ingredients 2021 plaats in de RAI Amsterdam. De expo koppelt potentiële zakenpartners aan elkaar en inspireert met conferences van tientallen toonaangevende sprekers van prestigieuze instellingen en bedrijven.

Tientallen gezonde voeding-oplossingen gekoppeld tijdens matchmaking event

Tientallen gezonde voeding-oplossingen gekoppeld tijdens matchmaking event

Tijdens het tweede matchmaking event van Brave New Food op 14 oktober vonden ruim 200 gesprekken plaats tussen gevestigde food-bedrijven en innovatieve start-ups. Thema was Healthy Food Solutions.

Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Er is een daadkrachtig politiek beleid nodig om de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon ‘het nieuwe normaal’ te maken. Dat werd duidelijk tijdens het eerste Plant the Future-diner dat op 14 oktober werd georganiseerd door de Transitiecoalitie Voedsel in Den Haag.