Vleesgerechten blijven het populairst bij restaurantbezoekers

attachment-Vleesgerecht

Uit onderzoek van Horecava blijkt dat een hoofdgerecht met vlees nog altijd het populairst is bij restaurantbezoekers. Op nummer twee staat een mix van vlees en vis en op drie vis, gevolgd door een pasta- of rijstgerecht. Het vegetarische hoofdgerecht wordt het minst geserveerd.

  • Het

  • onderzoek onder horecaondernemers werd gedaan in het kader van een
  • jubileum: de vakbeurs Horecava viert van 11 tot en met 14 januari al weer haar

60e editie, in RAI Amsterdam.

Eerlijk en verantwoord

  • De consument is volgens het onderzoek meer gaan

  • nadenken over de nadelen van vet en zoet, waardoor ‘echt’ eten belangrijker is
  • geworden. De eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en
  • seizoensgebonden gerechten is daardoor steeds gewilder. De trend is
  • duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer. Volgens de
  • horecaondernemers zijn vers, waar voor je geld, gezond, verantwoord, en streek-

en seizoensgebonden producten de meest bepalende aspecten voor de klant.

Personeel

36 procent van de horecaondernemers realiseert zich

dat gastvrijheid en service de belangrijkste pijlers zijn in de bedrijfsvoering.

Personeel moet daarom goed getraind worden. Volgens de ondernemers is het

vinden van deskundig en bekwaam personeel een grote uitdaging.

Marktontwikkelingen op de beursvloer

  • Professionals in de foodservice-industrie kunnen

  • ook dit jaar weer terecht op de Horecava
  • voor inzicht in de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen. Er zijn tal
  • van activiteiten, presentaties en workshops die aansluiten op de actuele

uitdagingen van de horecaondernemer.

Lees ook
Nieuwe NDF-voedingsrichtlijn diabetes meer persoonsgericht

Nieuwe NDF-voedingsrichtlijn diabetes meer persoonsgericht

Er zijn meerdere voedingspatronen die geschikt zijn voor mensen met diabetes als deze volwaardig zijn. Dat stelt de Nederlandse Diabetes Federatie in haar nieuwe voedingsrichtlijn voor diabetici. Een meer persoonsgerichte benadering wordt voorgesteld.Voeding is een belangrijk onderdeel in de behandeling van diabetes. Onderzoek wijst uit dat een gezond...

Groenteconsumptie jongeren stimuleren met snacks met groente als ingrediënt

Groenteconsumptie jongeren stimuleren met snacks met groente als ingrediënt

Nederlandse jongeren eten onvoldoende groente (1). Als ze wel groente eten, gebeurt dat vooral bij het avondeten. Jongeren kopen in de middelbareschoolleeftijd vaker zelf wat te eten of te snacken en die momenten bieden mogelijk kansen om de groenteconsumptie te verhogen.Er zijn weinig groenterijke snacks op de markt die voldoen aan de Richtlijnen Goede...

Onderzoek WUR: ‘Hoogopgeleiden en mensen met obesitas of overgewicht kiezen ongezonder tijdens lockdown’

Onderzoek WUR: ‘Hoogopgeleiden en mensen met obesitas of overgewicht kiezen ongezonder tijdens lockdown’

Hoewel het merendeel van de Nederlanders niet anders is gaan eten tijdens de eerste Covid-19-lockdown, lijken mensen met overgewicht en obesitas vaker ongezonder te zijn gaan eten. Ook hoger opgeleiden gingen wat vaker op de ongezondere toer.Een en ander komt naar voren in een onderzoek van Wageningen University en Research dat gepubliceerd is in Appetite....