Bloggersevent Voeding Nu gericht op belangrijke voedingstrends

attachment-Bloggersevent-Voeding-Nu

Plantaardige voeding en smaak en textuur zijn twee trends die wereldwijd veel aandacht krijgen in de voedingssector. Tijdens het bloggersevent Beyond The Food Hypes van Voeding Nu zullen deskundige sprekers op deze en andere thema’s ingaan. Heb je een blog? Meld je dan gratis aan voor deze bijeenkomst op 28 november in De Gelderlandfabriek in Culemborg.

Een van de wereldwijde aandachtsgebieden is smaak, textuur en mondgevoel. Kun je daarmee een gezonde lifestyle beïnvloeden? Vaak wordt de vinger gewezen naar suiker en vet, maar volgens professor Kees de Graaf van Wageningen Universiteit is het juist de textuur die het hem doet. Hoe zit dat? En wat kun je ermee in de praktijk? De Graaf zal ingaan op kenmerken van voedingsmiddelen, met nadruk op de smaak en verzadiging van suiker en vetten.

Plantaardig eten is booming

Een groter aandeel plantaardig eten in de voeding is wereldwijd een trend. Zet deze trend door? Hoe gezond is dat? En is vlees dan helemaal van de kaart? Lisa Steltenpool, sprekers tijdens de bijeenkomst, runt haar eigen online diëtistenpraktijk. In haar praktijk coacht ze cliënten naar een gezonde, plantaardige levensstijl. Ze schreef het succesvolle boek ‘De vegarevolutie’, dat werd uitgeroepen tot Beste Kookboek van 2014 en een Vegan Award won. Vorig jaar verscheen haar tweede vegan lifestyleboek: ‘Kickstart, naar een energieke en gezonde levensstijl’.

Wetgeving

Wat mag een blogger wel/niet zeggen over voeding? Wat zijn regels? Kun je beboet worden voor reclame-uitingen? Advocate Sarah Arayess van Hoogenraad & Haak advocaten zal tijdens de bloggersbijeenkomst tal van voorbeelden laten zien van wat wel en niet mag. Tips en trics voor de beginnende en ervaren blogger.

Zout in de pap

Je kunt je druk maken om e-nummers, suiker of te veel vet. Maar wat te denken van zout? Is er noodzaak minder kwistig om te springen met zout? Zijn er verschillen in gezondheidswaarde tussen gewoon keukenzout en zeezout? Spreker Caroline van Rossum van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) legt uit hoeveel zout de Nederlanders eten, waar het zout in zit, hoe je de inname eigenlijk meet en waarom minder zout van belang is.

In het tweede deel van dit thema zal Tessa Moorman van The Green happiness vier recepten presenteren en toelichten waarin veel smaak zonder zout is bereikt: voor bij het ontbijt, de lunch het avondeten en als tussendoortje.

Green Happiness

In Beyond the food hypes behandelt Voeding Nu enkele belangrijke trends in voeding voor bloggers en vloggers. Behalve een aantal wetenschappers hebben we Tessa Moorman van The Green Happiness uitgenodigd. Als blogger met pieken en dalen krijg je tijdens het event de gelegenheid met haar van gedachten te wisselen.

Samen met haar counterpart Merel von Carlsburg van The Green Happiness heeft Tessa enkele honderdduizenden online volgers. Beide waren ze afgelopen jaar vaak in het nieuws, positief en negatief.

Proclaimer: De bijeenkomst Beyond de Foodhypes op 28 november houdt Voeding Nu in samenwerking met een aantal grote partners. Zij maken de gratis deelname en goodybag mede mogelijk. Het programma is samengesteld door de redactie van Voeding Nu. 

Kijk hier voor meer informatie of om je aan te melden: Beyond The Food Hypes: Datum 28 november van 13.00-17.30 uur

Lees ook
Een week lang suikervrij

Een week lang suikervrij

Van 7 t/m 13 juni vindt voor de vierde keer de Nationale Suiker Challenge plaats. Doel: een week lang zonder toegevoegde suikers eten en drinken. Organisator Diabetes Fonds hoopt met de campagne 75.000 mensen zo ver te krijgen.

Onderzoek naar invloed eiwitrijke voeding op herstel van knie- en heupvervangende operatie

Onderzoek naar invloed eiwitrijke voeding op herstel van knie- en heupvervangende operatie

Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat onderzoeken wat het effect is van eiwitrijke voeding en training vóór een knie- of heupoperatie op het herstel na de operatie.

Suikerhoudende drank en overgewicht: Pas op met limonade

Suikerhoudende drank en overgewicht: Pas op met limonade

Uit Voeding Nu 3: Suikerhoudende dranken houden verband met gewichtstoename en overgewicht, ook bij jonge kinderen. Wat zijn de consumptiegewoonten van deze groep als het gaat om suikerhoudende dranken? En kunnen gegevens hierover aanleiding zijn voor beter voedingsbeleid?